Narrowcasting voor de zorg

Voorzie je patiënten, cliënten en collega's van relevante informatie zoals gezondheidstips, openingstijden, wachttijden en beantwoord veelgestelde vragen.

Vraag een gratis demo aan Gratis en vrijblijvend. Online of bij jou op locatie.
Foto van Bryan - Fysiotherapeut bij UwFysio bij testimonial

“Spot on!”

Duidelijk communicatie met ons wachtkamerscherm!

Bryan - Fysiotherapeut bij UwFysio
Foto van Marloes - Huisarts bij Beumer & Schoenmakers bij testimonial

“Zo’n scherm trekt toch de aandacht.”

Het wachtkamerscherm neemt veel vragen weg. Dat scheelt tijdens het spreekuur.

Marloes - Huisarts bij Beumer & Schoenmakers
Foto van Simone - Frontoffice bij Fysiomed bij testimonial

“Bezoekers snel geïnformeerd”

We kunnen bezoekers zo beter informeren, dan via de mail. Daarbij ziet de wachtkamer er ook meteen gezelliger uit.

Simone - Frontoffice bij Fysiomed

Waarom narrowcasting in de zorg?

Als zorgaanbieder wil je graag goede zorg leveren. Eén van de aspecten van het leveren van deze zorg is goede communicatie: het informeren van je patiënt of cliënt. Narrowcasting kan hier goed in ondersteunen. Een bezoek brengen aan huisarts, fysiotherapeut, tandarts, apotheek of ziekenhuis doe je als patiënt niet voor je plezier. Door de juiste informatie te communiceren draag je bij aan een betere patiëntbeleving.

Wat kan ik met narrowcasting?

Een aantal voorbeelden van wat je met narrowcasting kunt doen op wachtkamer- of ziekenhuis scherm:

  • Medewerkers voorstellen
  • Wachttijd verzachten
  • Veelgestelde vragen beantwoorden
  • Huisreglement delen
  • Landelijk of lokaal nieuws tonen
  • Weer en verkeer delen
  • Informatie over het openbaar vervoer tonen

Probeer onze software 30 dagen gratis.

Narrowcasting voor zorginstellingen in de praktijk

Bryan Ossendrijver van UwFysio in Utrecht

“Butler.tv maakt de wachttijd draaglijker voor onze patiënten. Patiënten komen hier voor goede zorg in een ontspannen en gezellige sfeer."

“Butler.tv maakt de wachttijd draaglijker voor onze patiënten. Patiënten komen hier voor goede zorg in een ontspannen en gezellige sfeer."

Huisartsen Marloes Beumer en Marieke Schoenmakers

“Het wachtkamerscherm neemt veelgestelde vragen weg. Dat scheelt tijd tijdens het spreekuur. En hiermee laten we ook zien dat we een praktijk zijn die met de tijd meegaat.”

“Het wachtkamerscherm neemt veelgestelde vragen weg. Dat scheelt tijd tijdens het spreekuur. En hiermee laten we ook zien dat we een praktijk zijn die met de tijd meegaat.”

FysioMed: Multidisciplinair (top)sportmedisch centrum

“De vormgeving is duidelijk en makkelijk te gebruiken. Het werkt ook goed dat de video’s via YouTube getoond worden."

“De vormgeving is duidelijk en makkelijk te gebruiken. Het werkt ook goed dat de video’s via YouTube getoond worden."
Probeer het gratis Geheel vrijblijvend

4 voordelen van narrowcasting voor communicatie in de zorg

1. Een goed geïnformeerde patiënt of cliënt 

Een bezoek brengen aan de huisarts, ziekenhuis, fysiotherapeut of tandarts doen patiënten en cliënten niet voor hun plezier. Een goed geïnformeerde patiënt of cliënt voelt zich meer op zijn gemak. Met informerende en entertainende berichten op een scherm in de wachtkamer draag je daar direct aan bij.

2. Verminderd aantal vragen bij de balie

Door het delen van relevante gezondheidstips en praktijkinformatie op een digitaal informatiescherm verminder je het aantal vragen van patiënten of cliënten. En dat merken de assistentes aan de balie!

3. Snel aan te passen

Een mededeling of de wachttijd aanpassen? Dat is in een handomdraai geregeld. Je kunt alle content snel en gemakkelijk aanpassen. De wijzigingen die je in de narrowcastingsoftware maakt, worden na één druk op de knop automatisch getoond op je scherm.

4. Up-to-date informatie

Door de koppelingen met relevante systemen zoals thuisarts, wachttijdsystemen en personeelsplanning, is de zorg marketing en informatie op het scherm altijd up-to-date. 

Gemakkelijk en breed inzetbaar!

Gemakkelijk en breed inzetbaar!

Hoe ga jij narrowcasting inzetten op jouw locatie? Wordt het een baliescherm, wachtkamerscherm of ontvangstscherm? Of ben je er nog niet helemaal uit? We adviseren je hier graag over.

Neem contact met ons op

Wachttijden: de nummer 1 ergernis van elke patiënt of cliënt

De wachttijd is de grootste ergernis van patiënten en cliënten. Ondanks dat dit onvermijdelijk is, levert het regelmatig onbedoeld frustraties op. Uit onderzoek blijkt dat wachttijden langer aanvoelen als het onduidelijk is waarom iemand lang moet wachten. Als je de patiënt met behulp van wachtkamerschermen informeert over de duur van de wachttijd, en tegelijkertijd vermaakt met gezondheidstips of het nieuws, wordt diezelfde wachttijd als minder lang ervaren.

Verminder vragen bij de balie

Als baliemedewerker ben je het gezicht van de zorg. Je ontvangt mensen, beantwoordt vragen en helpt ze verder tijdens hun bezoek. De veelgestelde vragen die je hier krijgt kun je heel gemakkelijk op een wachtkamerscherm beantwoorden. Denk aan vragen over wachttijden, seizoensgebonden gezondheidsvragen, de aanwezigheid van een arts, de lengte van de wachttijd en het kennismaken met personeelsleden. Zo houd je als medewerker meer tijd over voor de patiënt of cliënt met een complexere vraag.

Werkt het echt zó simpel? Bekijk de video.

Werkt het echt zó simpel? Bekijk de video.

Probeer onze software 30 dagen gratis en vrijblijvend uit. Maak een account aan en ontwerp jouw eigen kanaal. Heb je een vraag? Dan kun je contact met ons opnemen.

Probeer het 30 dagen gratis

Benieuwd wat software voor een wachtkamerscherm kost?

Onze software kost €29,95 (ex. BTW) per maand, per scherm. Dat is inclusief de software, deskundige ondersteuning, een mediaplayer plus onderhoud. Daarmee heb je alles wat je nodig hebt om zorgeloos te starten. Wil je ook gebruik maken van de Thuisarts app? Deze app zorgt ervoor dat er maandelijks automatisch seizoensgebonden gezondheidstips op het scherm verschijnen. De app is €10,- per maand voor NHG leden en €15,- voor niet-NHG leden. 

Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond