Narrowcasting vergelijken om verborgen kosten te voorkomen

We stellen ons graag even voor We helpen je graag bij het maken van je keuze
Een stappen plan hoe je Butler.tv inricht

Narrowcasting met elkaar vergelijken? Gelijk heb je! Wij spreken regelmatig klanten die graag appels met appels willen vergelijken als het gaat om narrowcastingsoftware. Dat vinden we niet meer dan logisch. Je kunt je geld immers maar één keer uitgeven. En eerlijk is eerlijk: als wij zelf producten en diensten aanschaffen, dan maken we ook een vergelijking. We helpen je graag om een zuivere ‘appels met appels’ vergelijking te maken. In dit artikel vind je meerdere tips over hoe je dat kunt doen, in vijf overzichtelijke stappen.

Stap 1: Beoordeel wat er bij de prijs in zit

Het is niet altijd helder wat er wel en niet bij de prijs in zit. Kijk dan ook goed wat er wel en niet bij de prijs in zit. Of vraag het uit bij de aanbieder. Denk hierbij aan de volgende elementen:

1. Aantallen gebruikers

Bij de meeste aanbieders betaal je per aangesloten gebruiker. Bij Butler.tv vinden we dat onzin. Je kunt dan ook onbeperkt gebruikers toevoegen, zonder extra kosten. Handig als je meerdere medewerkers hebt die met de software werken.

2. Aansturingshardware

Voor de meeste narrowcastingsoftware heb je hardware nodig. Denk aan een zogeheten narrowcastingplayer, stick of minicomputer. Die kosten worden door aanbieders vaak uit de abonnementsprijs gelaten, zodat de software goedkoper lijkt. Wij zeggen liever waar het op staat. Bij ons zit de narrowcastingplayer daarom gewoon bij de prijs in. Geen verrassingen achteraf. Voor € 29,95 ex. BTW per maand, per scherm, heb je ons ‘Geen-gedoe-pakket’. Dit pakket is inclusief support, de player, onze narrowcastingsoftware, beeldschermadvies, onderhoud én de keuze uit diverse templates en tientallen gratis apps (koppelingen). Het scherm zit hier dus niet bij in. Hieronder leggen we uit waarom.

3. Beeldscherm(en)

Het beeldscherm zit meestal niet bij de prijs in van een narrowcasting abonnement. Dat kan ook bijna niet, omdat het scherm kan variëren in grootte, merk, lichtsterkte en de mate van ontspiegeling. Maar ook in de levensduur, de oriëntatie (horizontaal of verticaal) en de eigenschap om 24 uur per dag aan te kunnen staan. Als een scherm dag en nacht aan moet staan, dan heb je een ander type scherm nodig, dan wanneer het scherm alleen tijdens kantooruren aan hoeft te staan.

Benieuwd welk scherm jij nodig hebt? Wij geven je gratis beeldschermadvies. Lees ook dit artikel, of bel ons op 085 – 130 4174.

4. (Fotobewerkings)software

Soms heb je naast de narrowcastingsoftware ook nog andere tools of software nodig om een mooie presentatie te maken. Denk aan fotobewerkingssoftware zoals Photoshop of Canva Pro. Wij vinden dat onze gebruikers een alles-in-één oplossing verdienen. In onze software hebben we dan ook professionele fotobewerkingssoftware ontwikkeld, die je gratis mag gebruiken. Handig toch?! Dat scheelt je al snel € 100,- tot € 300,- per gebruiker per jaar.

5. Support / S.L.A. / Servicecontract

Wat als de narrowcastingsoftware het een keer niet doet? Of wat als je vragen hebt over de werking ervan? Dan wil je gewoon jouw vraag kunnen stellen, zonder dat de teller direct gaat lopen. Sommige narrowcastingaanbieders halen de supportkosten uit het abonnement, zodat de software goedkoper lijkt. Dan gaat de kassa dus rinkelen zodra je een vraag stelt.
Wij houden van transparantie. Onze support zit gewoon bij de prijs in. Voor de IT’ers onder ons: we hebben het dus over het servicecontract, dan wel Service Level Agreement (S.L.A.). Voor € 29,95 ex. BTW per maand per scherm heb je bij ons het geen-gedoe-pakket. Inclusief support, de player, onze narrowcastingsoftware, beeldschermadvies, onderhoud en de keuze uit tientallen gratis apps (koppelingen). Geen verrassingen achteraf dus.

6. Apps / koppelingen

Kaching! Dat is het geluid van de kassa bij verschillende narrowcastingaanbieders, zodra je een koppeling wilt. Soms gaat het zelfs over meerdere duizenden euro’s. Bijvoorbeeld als het om een maatwerkkoppeling gaat. Voor standaardkoppelingen mag je hier en daar ook diep in de buidel tasten. Zo gaan wij niet te werk. In ons abonnement krijg je tientallen apps gratis bij je abonnement. Lees hier meer over onze gratis apps.

Sommige koppelingen zijn speciaal. Extra complex om te ontwikkelen. En voor jou extra handig om te gebruiken. Daarom vragen wij een vast bedrag van €5,00 excl. btw per maand voor het gebruik van deze Premium apps. Die kun je vervolgens op al je beeldschermen gebruiken, zonder bij te betalen.
En weet je wat het mooie is? Als jij een goed idee hebt voor een maatwerkkoppeling / app, en we kunnen die app voor meerdere klanten gebruiken, dan ontwikkelen we deze app helemaal gratis. Dit kan je zo duizenden euro’s ontwikkelingskosten schelen.

Daarnaast zijn wij plezierige vakidioten in hart en nieren en kunnen wij makkelijk koppelen met interne systemen en software. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

7. Onderhoud

De aansturingshardware kan defect raken. Dat is bij elke aanbieder zo, het blijft immers een apparaat. Maar wie betaalt dan het onderhoud, of de vervanging van dat apparaat? Bij ons zit dat bij de prijs in. Raakt de narrowcasting player defect? Krijg je gewoon een nieuwe.

Stap 2: Vraag uit hoe lang je contract duurt

Abonnementen van 24 of 36 maanden zijn niet ongebruikelijk voor narrowcastingsoftware. Bij Butler.tv krijg je een abonnement van 12 maanden. Wij vinden het namelijk fair dat je duidelijk weet waar je aan toe bent en dat we vanuit vertrouwen werken aan een langetermijnrelatie.

Stap 3: Beoordeel de T.C.O. (Total Cost of Ownership)

Bij stap 1 heb je al ontdekt dat de prijs van narrowcastingsoftware uit meerdere elementen bestaat. Maar als je alleen op prijs de narrowcastingsoftware met elkaar gaat vergelijken, dan ga je waarschijnlijk nat. Kijk ook goed naar de kwaliteit van hardware en software over een langere periode. Dat wordt ook wel de Total Cost of Ownership genoemd. Neem voor zo’n beoordeling dus een langere periode in ogenschouw.

1. Welke merken gebruikt een aanbieder voor de narrowcastingschermen?

Een onbekend merk beeldscherm kan veel goedkoper zijn, dan een professioneel scherm van Samsung of LG dat speciaal voor narrowcasting is bedoeld. Een goedkoop scherm lijkt in het begin flink voordeliger. Maar als dat scherm na zes maanden al kapot gaat, en je moet zelf de kosten betalen, dan ben je dus op de lange termijn veel duurder uit. Wij kiezen altijd voor kwaliteitsbeeldschermen die speciaal voor narrowcastingdoeleinden gebruikt worden. Deze schermen zijn ontspiegeld, waardoor je minder last hebt van reflecties, en zijn geschikt om uren tot volledige dagen lang (16/7, 18/7 of 24/7) aan te staan. Narrowcastingschermen zijn in vergelijking met een merkloos scherm duurder in de aanschaf, maar voordeliger en plezieriger op de langere termijn. Wij geven gratis beeldschermadvies, vraag het hier gratis aan.

2. Gebruikersgemak

Sommige narrowcastingsoftware is heel goedkoop in de aanschaf, of zelfs gratis. ‘Leuk!’ denk je dan in het begin. Maar als jouw collega’s er mee gaan werken, en de software is niet gebruiksvriendelijk of het valt om de haverklap uit, dan krijg je gefrustreerde medewerkers aan jouw bureau. Los van het feit dat het hen veel tijd kost om met de software te werken, kost het jezelf vaak ook veel tijd om problemen op te lossen. En tijd is geld.


Reken maar uit: als je elke dag een half uur kwijt bent aan niet werkende software, dan kost dat je op jaarbasis al snel € 5.750,- (op basis van € 50,- euro per uur, een half uur per dag en 46 werkbare weken per jaar). Nog los van het verlies aan tijd van je collega’s, doordat ze niet hun gewone werk kunnen doen. Reken je hun tijd er bij, dan ga je al snel over de € 10.000,- per jaar heen.


Wij hebben onze narrowcastingsoftware zo ontwikkeld, dat iedereen er gemakkelijk mee kan werken. Ons doel is zelfs dat je zo weinig mogelijk tijd spendeert in onze software. Als je namelijk de koppelingen hebt ingesteld met bestaande bronnen zoals je website, nieuws-apps, Buienradar of je verjaardagskalender, dan komt de informatie automatisch op het scherm. Op die manier kun je je tijd besteden aan andere belangrijke werkzaamheden.

3. Uptime van de software

Waarom wij ooit Butler.tv gestart zijn, is omdat we veel narrowcastingschermen op zwart zagen staan door niet werkzame software. ‘Dat moet toch anders kunnen!’ zeiden we toen tegen elkaar. Wij vinden namelijk dat software het gewoon moet doen. Dat heet ook wel de ‘uptime’ van software. Wil je verschillende aanbieders van narrowcastingsoftware vergelijken? Kijk dan eens naar de klantverhalen. Wij zijn er trots op dat 99% van onze klanten ook voor langere tijd klant bij ons blijft. Je leest onze klantverhalen hier.

4. Cloudbased of on premise (server op locatie)

Lang niet alle narrowcastingsoftware is ‘cloudbased’. Dat betekent dat je de software via het internet kunt afspelen op je beeldschermen én dat je geen aparte installatie op je eigen computers of servers nodig hebt. Moet je de software installeren? Dan wordt dat ook wel ‘on premise’ genoemd, waarbij je veelal een eigen server op locatie draait. Wij hebben zelf heel bewust gekozen voor een cloudbased-oplossing, zodat je geen eigen server nodig hebt om de software op te installeren. Minder kosten en minder risico. Maar we hebben dat ook gedaan omdat we dan op afstand kunnen helpen, mocht zich een probleem voordoen. Dat bevordert de handelingssnelheid en de uptime van de software.

Stap 4: Let op verborgen kosten

Bij de vorige stap hebben we het al gedeeltelijk gehad over de verborgen kosten van software die niet gebruiksvriendelijk is, hapert of zelfs uitvalt. Aan verloren uren kan dat je al snel meer dan € 10.000,- per jaar kosten. Zonde van je geld! Maar er zijn nog meer verborgen kosten die je niet mag vergeten.

1. Inhuur van externe professionals

Stel dat je voor ieder ontwerp een designer om hulp moet vragen. Drie uur per ontwerp x € 80,- per uur, twee ontwerpen per maand, twaalf maanden in het jaar = € 5.760,-. Dat loopt flink in de papieren! Wij hebben onze software zo ontwikkeld dat je geen designer meer nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld zelf je huisstijl instellen, zoals lettertypes en kleuren.

2. Softwarelicenties voor fotobewerking

Meestal heb je ook fotobewerkingssoftware nodig om goed uit de voeten te kunnen met narrowcasting. Wij hebben dat opgelost door een professionele foto-editor toe te voegen. Daar kan iedere gebruiker mee uit de voeten. En daardoor heb je dus ook geen licentie op Canva Pro of Photoshop nodig. Dat scheelt je al snel € 100,- tot € 300,- per gebruiker per jaar.

3. Drukwerkkosten

Dit is meer een pleidooi voor alle narrowcastingsoftware-aanbieders. Als je niet elke maand nieuwe posters nodig hebt, omdat je goede schermen en software hebt aangeschaft, dan worden je drukwerkkosten flink gereduceerd. Helemaal als het gaat om meerdere locaties en meerdere promoties per maand. Daarnaast kun je foutjes snel herstellen in de software. Je hoeft dus geen nieuw drukwerk te laten komen als je tóch een foutje over het hoofd hebt gezien.

Stap 5: Maak een keuze

Nadat je een uitgebreide vergelijking hebt gemaakt, is het tijd om een keuze te maken. Uiteraard zouden wij het leuk vinden als je voor ons kiest. Ons team van plezierige vakidioten staat in ieder geval voor je klaar 😊. Je kunt onze software een maand gratis proberen, geheel vrijblijvend. Na 30 dagen stopt je gratis proefperiode automatisch. Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Bel, mail of chat met ons.

Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond