Narrowcasting interne communicatie

Narrowcasting inzetten voor je interne communicatie? In dit artikel een korte uitleg over narrowcasting, de 3 belangrijkste doelen, 3 niet-te-vergeten-tips en 5 voorbeelden hoe je narrowcasting voor interne communicatie kunt gebruiken. 

Butler.tv Ga direct naar de voorbeelden
Een stappen plan hoe je Butler.tv inricht

Narrowcasting interne communicatie: wat is het?

Narrowcasting is een vorm van digitale communicatie die wordt gebruikt om klanten, voorbijgangers of collega's te informeren. Kortgezegd staat narrowcasting gelijk aan beeldschermcommunicatie. Narrowcasting wordt o.a. op grote schaal ingezet voor interne communicatie. Het is een efficiënt en effectief middel om collega's te informeren, inspireren of amuseren. In een handomdraai stuur je informatie de organisatie in, waarmee je gelijktijdig veel collega's bereikt. 

Met welk doel zet je narrowcasting voor interne communicatie in?

De 3 meest voorkomende doelen waarom narrowcasting voor interne communicatie wordt ingezet, zijn:

  1. Snel en tijdig informeren: dit is misschien wel het belangrijkste doel. Narrowcasting stelt je in staat om in een kort tijdsbestek, veel collega's te informeren. Nieuwtjes uit de organisatie, een mededeling van het bestuur of het actueel tonen van productiecijfers (bijvoorbeeld in een productiehal). Ook kun je de verjaardagen tonen van je collega's of een nieuwe werknemer voorstellen. 
  2. Faciliteren en begeleiden van gedrag: narrowcasting kan ook ingezet worden als bewegwijzering of in geval van calamiteiten. In het geval van calamiteiten is veelal een koppeling (app) met een intern systeem (waar bijvoorbeeld de BHV-informatie op beschikbaar is) nodig om deze informatie direct te tonen op alle beeldschermen, als bijvoorbeeld een noodknop wordt geactiveerd. 
  3. Metacommunicatie / Procescommunicatie: met dit doel in de hand staat het belang voorop om collega's te informeren om zo hen mee te nemen in het proces waar je als afdeling of als organisatie mee bezig bent. Uitleggen waarom bepaalde keuzes worden gemaakt, wat daar de resultaten van zijn en hoe je in dat proces kunt meedenken of participeren.  
Video: Narrowcasting, wat kun je ermee?

Video: Narrowcasting, wat kun je ermee?

Op narrowcasting schermen vind je vaak een mix van nieuws, entertainment, promoties en informatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan berichten over actuele wachttijden, weers- en verkeersinformatie, KPI’s, planningen, verjaardagen, vacatures, veiligheids- of productinformatie en welkomstberichten. De inhoud van die content verschilt per sector. Maar het is vrijwel altijd bedoeld om de kijker te verleiden om tot actie over te gaan of te vermaken.

Meer zien? Vraag een demo aan.

Narrowcasting interne communicatie: 5 voorbeelden

We hebben 5 voorbeelden voor je op een rij gezet hoe onze klanten narrowcasting inzetten voor interne communicatie, met een korte omschrijving per foto. 

Cotap Entree
Cotap zet narrowcasting in voor haar wachtruimte en voor de personeelskantine. 
Hamat Referentie Butlertv
Hamat gebruikt onze narrowcasting voor het verspreiden van informatie naar collega's, via het beeldscherm in de personeelsruimte. 
Interne Communicatie Narrowcasting
Toon je Key Performance Indicators (KPI's) op het beeldscherm en wissel deze af met nieuwtjes uit de organisatie. 
Wachtkamerscherm Butlertv
Ook voor wachtruimtes is narrowcasting zeer geschikt. Altijd actuele informatie, inspiratie en amusement. 
Meijvast 2
Vastgoedbedrijf Meijvast communiceert via narrowcasting (interne beeldschermcommunicatie) met haar huurders
Zo ziet onze software er uit

Zo ziet onze software er uit

Het is natuurlijk preken voor eigen parochie, maar we zijn dan ook enorm trots op ons product. Software die gebruiksvriendelijk is voor elke collega die je maar kunt bedenken. Of dat écht zo is? Probeer het en je weet het.

Probeer het 30 dagen gratis

Narrowcasting interne communicatie: 3 niet-te-vergeten-tips

In dit artikel heb je kunnen lezen wat narrowcasting is, waarom het voor interne communicatie ingezet wordt, wat de doelen zijn van narrowcasting voor interne communicatie en gaven we je 5 concrete voorbeelden. Last but not least, geven we je nog 3 tips om de impact van je boodschap via narrowcasting te vergroten. 

Tip 1: Vergeet geluid

Je hebt soms de meest mooie video’s die je ook intern met je collega’s wilt delen. Geluid aan? Liever niet. Doe je het wel, heb je gegarandeerd binnen een halfuur een collega aan je bureau of het geluid ook uit kan. Oeps!

Tip 2: Less = more

Als je narrowcasting (interne beeldschermcommunicatie) inzet, dan is het de kunst van het weglaten. Je collega’s gaan niet uren turen naar het scherm, dus het is aan jou om de essentie van de boodschap over te brengen in beeld en in tekst. Minder tekst werkt dus vaak beter dan meer!

Tip 3: Ga voor gebruiksgemak

Preken voor eigen parochie omdat we de meest gebruiksvriendelijke narrowcastingsoftware van Nederland hebben? Zeker. Maar dit is wel echt een tip die we vanuit ons hart geven. Onze ervaring is dat moeilijk te gebruiken software enorm veel frustratie oplevert. Niet alleen bij de IT-er die vaak alle vragen op zijn of haar bordje krijgt, maar ook bij marketeers en officemanagers of receptionisten. Moeilijke software zorgt voor frustratie, tijdverlies en herhaaldelijk werk dat niet nuttig is. 

Ga dus voor makkelijk! Kies software die voor iedereen handig is en tijdbesparend werkt. Zodat je collega’s niet iedere week aan je bureau staan.

p.s. denk ook aan je IT-collega, die wil namelijk software die makkelijk te onderhouden is, liefst in de cloud werkt en makkelijk te koppelen is met andere software. Vink, vink en nog eens vink als je met onze software werkt 😃

We zien je graag tegemoet als nieuwe klant!

Ga je inderdaad voor gebruiksgemak? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Via onderstaande rekentool kun je precies berekenen wat de investering is en kun je meteen een offerte aanvragen. Ook kun je onze software gratis 30 dagen proberen. Dan weet je meteen of het inderdaad zo gebruiksvriendelijk is als wij zeggen!

Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond