Hamat: ‘Op technisch vlak is Butler.tv een ontzorging’

Hamat is één van Europa’s grootste producenten in vloeren en entreezones. Het bedrijf uit Genemuiden heeft een uiteenlopende collectie. Van schoonloop- en kokosmatten tot PVC vloeren en hoogwaardige kunstgrasmatten. Deze producten worden wereldwijd in meer dan 50 landen verkocht. Aan bouwmarkten, webwinkels, woonwarenhuizen en tuincentra. De kans is groot dat ook jij wel eens over een Hamat-vloer gelopen hebt.

De Hamat groep bestaat uit vijf bedrijven, die je vindt op het industrieterrein van Genemuiden, in Hengelo én in India. Op vier van deze locaties hangen narrowcastingschermen, in de kantines. “Deze schermen gebruiken wij voor het delen van nieuwsberichten en entertainment met het personeel”, vertelt Henrik Slot. Hij is IT-manager bij Hamat. Samen met zijn collega Mark de Leeuw is hij verantwoordelijk voor de ICT binnen de Hamat groep. Van het server-, netwerk- en werkplekbeheer tot de narrowcasting.

Schermen staan nooit meer uit

“We hebben Butler.tv nu bijna een jaar en ik heb nog geen één keer gezien dat de schermen uitstonden”, vertelt Mark enthousiast. “Dat was ook een wens van ons”, legt Henrik uit. “We hadden hiervoor een narrowcastingsysteem dat vaak vastliep. Dat kostte ons veel werk en tijd. Want we moesten er steeds naartoe lopen om het te herstarten.”

Een stabiel systeem dat ontzorgt

Henrik ging zelf op zoek naar een vervangend systeem en kwam bij Butler.tv terecht. “Ik was vrijwel direct overtuigd. Op technisch vlak is Butler.tv een ontzorging. Het is gemakkelijk in te zetten en functioneert stabiel”, aldus Henrik. “En het is plug-and-play”, vult Mark aan. “Als je een player bestelt, dan worden de wifi-credentials er voor je ingezet. Dus dan is het alleen nog maar een kwestie van de player op de tv aansluiten. En ervoor zorgen de stroom erop staat.”

Een platform in ontwikkeling

Samen met de technische functionaliteiten, gaf dit voor Henrik de doorslag: “Butler.tv is een platform dat veel in ontwikkeling is en hard aan de weg timmert”, vertelt hij. “Ze denken graag met klanten mee, om de software naar een hoger niveau te brengen. En ze ontwikkelen naar wens nieuwe functionaliteiten. Mits dit ook voor andere klanten interessant is. Dat vind ik echt een meerwaarde!”

Hamat Genemuiden Gebruikt Butlertv
Narrowcasting in de kantine van Hamat B.V.

App-ontwikkeling naar wens

Dat Butler.tv naar wens ontwikkelt heeft Henrik uit eerste hand ervaren: “Vanaf het begin merkten we direct dat er wat met onze feedback gedaan werd. Zo heb ik een keer een verzoek ingediend voor een Solar Edge app. En onlangs voor een verjaardagskalender. Beide apps hebben ze snel gerealiseerd. Én het kostte ons niets extra’s.”

Een goed bezochte kerstborrel

Hamat startte met één scherm, als pilot, maar breidde binnen een jaar uit naar drie. En daar kwam voor de kerst nog een vierde bij. Mark legt uit waarom: “Onze collega’s krijgen de informatie, die we via de narrowcastingschermen in de kantine delen, veel beter mee dan wanneer we een nieuwsbrief versturen. Daarom hebben we nog een licentie aangeschaft. Zodat we iedereen goed op de hoogte brengen van onder andere de kerstborrel. En hopelijk de opkomst verhogen.”

Brede inzetbaarheid

Op dit moment wordt Butler.tv door Hamat gebruikt voor interne communicatie. Henrik ziet mogelijkheden voor een bredere inzet: “We zouden Butler.tv goed weg kunnen zetten bij onze klanten. Hang bijvoorbeeld een scherm op bij de entreezone van een klant en je kunt met Butler.tv van afstand er een catalogus, actie of productvideo op pushen.”

Een woord van dank

Deze mooie ideeën draagt Henrik over aan zijn collega’s. Want per 1 februari begint hij aan zijn nieuwe baan. Wij bedanken hem en Mark via deze weg graag voor de fijne samenwerking en wensen hen veel geluk in de toekomst.

Wil jij ook snel informatie delen met al je collega's?

Vraag een gratis demo van Butler.tv aan. Dan laten we je zien hoe je jouw informatie gemakkelijk laat opvallen én kun je de gebruiksvriendelijke software zelf uitproberen.

We bloggen er op los, kortom nog meer blogs

Naast de product-updates hebben wij nog veel meer te delen

‘Ook zonder technische kennis kun je met Butler.tv werken.'

‘Ook zonder technische kennis kun je met Butler.tv werken.'

In een zwaar concurrerende en dynamische markt is het belangrijk dat je voorop blijft lopen. Cotap is hier ijzersterk in en past onder andere narrowcasting toe om dit te bewerkstelligen. Hoe ze dit precies aanpakken?

Lees het klantverhaal
De toekomst van fysieke winkels

De toekomst van fysieke winkels

Consumenten geven vaak de voorkeur aan online shoppen. Hebben fysieke winkels nog wel een toekomst? Wij deden onderzoek.

Lees het blog
Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond