Wachtkamerscherm huisarts: vermaak en informeer patiënten

Houd patiënten goed op de hoogte en zorg ervoor dat ze de wachttijd als prettig ervaren.

Neem een kijkje in de software En bepaal of het iets voor jouw praktijk is

“U kunt even plaatsnemen in de wachtkamer, de huisarts komt zo bij u.” De patiënt gaat zitten in de wachtkamer, pakt zijn telefoon of tijdschrift om te tijd te doden en telt af tot de huisarts verschijnt.

Dit kan anders! Om de wachttijd te verzachten én patiënten te informeren gebruiken veel huisartsen wachtkamerschermen. Dit zijn tv-schermen waarop relevante (gezondheids)informatie getoond wordt in de wachtkamer. Denk aan nieuwsberichten, het weerbericht, gezondheidstips, openingstijden of een kort berichtje over de dienstdoende huisarts en assistenten.

Huisartsen kiezen voor ons wachtkamerscherm 

Waarom? We vroegen het aan huisartsen Marieke en Marloes van huisartsenpraktijk Beumer en Schoenmakers uit Zwolle. Dit zijn de vier redenen waarom zij voor een wachtkamerscherm kozen.

1. De wachttijd verzachten met vermakende content

Als je de patiënt met behulp van wachtkamerschermen vermaakt met gezondheidstips of het nieuws, wordt diezelfde wachttijd als minder lang ervaren. “Ik merk het zelf ook als ik in de wachtkamer van mijn eigen huisarts zit. Zo’n scherm trekt toch de aandacht”, aldus huisarts Marieke.

2. De patiëntcommunicatie moderniseren

In veel praktijken vind je nog prikborden of magneetborden met flyers en posters aan de muur. Deze communicatieboodschappen moet je regelmatig vervangen om de informatie up-to-date te houden. Voor patiënten is het erg onoverzichtelijk om hier de voor hen relevante informatie uit te halen. Om de patiëntcommunicatie beheersbaar te houden en mee te gaan met de tijd kiezen veel huisartsenpraktijken dan ook voor een wachtkamerscherm. “Je kunt een mooie website hebben, maar als je dan nog een prikbord hebt hangen dan strookt dat niet met je digitale uitstraling”, vindt Marieke.

Vermaken & informeren

Zo verzacht je de wachttijd van je patiënten

Zo verzacht je de wachttijd van je patiënten

Deel gezondheidstips

En bespaar tijd tijdens het spreekuur

En bespaar tijd tijdens het spreekuur

Informatie altijd up-to-date

Zonder dat je hier moeite voor hoeft te doen

Zonder dat je hier moeite voor hoeft te doen
Probeer het gratis Geheel vrijblijvend

3. Inspelen op de informatiebehoefte van de patiënt

“We moeten in de gaten houden wat de informatiebehoeften van onze patiënten zijn”, vertelt Marieke. Met een wachtkamerscherm spelen ze hier slim op in. “Eerder zat iedereen altijd op zijn of haar telefoon in de wachtkamer. Nu zie je dat mensen naar het narrowcastingscherm kijken.”

4. Tijd besparen dankzij gezondheidstips

Voor huisartsen is een wachtkamerscherm een interessant middel om patiënten preventief te informeren en te helpen bij het herkennen en bestrijden van symptomen. Met de schermen tonen praktijken maandelijks informatieve en seizoensgebonden teksten en nieuwsflitsen op het wachtkamerscherm, zonder daar zelf iets voor te hoeven doen. Huisarts Marloes: “Het scherm neemt veelgestelde vragen weg. Dat scheelt tijd tijdens het spreekuur”

Lees het hele klantverhaal van huisartsen Marieke en Marloes.

Ben jij op zoek naar een wachtkamerscherm?

En ben je benieuwd of Butler.tv de oplossing voor jouw praktijk is? Dan nodigen we je graag uit voor een demonstratie van onze software. Maak een afspraak. De demo kan digitaal, bij ons of bij jou op de huisartsenpraktijk.

Probeer de narrowcasting software 30 dagen gratis uit

Als je liever meteen zelf aan de slag wilt, dan kan dat ook! Je kunt de software 30 dagen gratis uitproberen. En dan bedoelen we ook echt gratis. Geen addertjes onder het gras, kleine lettertjes of verstopte abonnementen. Meld je aan.

Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond