Maak je eigen infokanaal in 5 simpele stappen

Met een infokanaal informeer je klanten, bezoekers en collega's aan de hand van teksten, foto's en video's via een beeldscherm. Maar je kunt bijvoorbeeld ook nieuws, weer of verkeersinfo tonen.

Maak je eigen infokanaal Met behulp van onze software maak je je eigen infokanaal. De eerste 30 dagen gratis.
Foto van Henrik Slot, IT-manager bij testimonial

“Interne communicatie”

Deze schermen gebruiken wij voor het delen van nieuwsberichten en entertainment met het personeel.

Henrik Slot, IT-manager
Foto van Maarten Mensink, eigenaar Butler.tv bij testimonial

“Nieuws, weer en verkeer”

Met een paar muisklikken toon je informatie op het beeldscherm. Denk aan het nieuws, het weer en verkeersinfo.

Maarten Mensink, eigenaar Butler.tv
Foto van Jos Termeulen, horeca-eigenaar bij testimonial

“Menukaart voor gasten”

Vanuit de wachtrij kun je je uitgebreid oriënteren op de verschillende broodjes, soepen en burgers.

Jos Termeulen, horeca-eigenaar

Wat is een infokanaal? 

Sommige mensen noemen dit ook wel narrowcasting, beeldkrant, kabelkrant of digital signage. Waar het in feite om draait is dat jij als organisatie informatie wilt delen met gebruikers. Die gebruikers kunnen klanten, collega's of bezoekers zijn. En de informatie die je met hen wilt delen, deel je via een beeldscherm. Dat is de meest simpele omschrijving van een infokanaal. 

Bekijk de video voor een infokanaal in de praktijk

Bekijk de video voor een infokanaal in de praktijk

Hoe kun je narrowcasting in de praktijk inzetten? In deze video laten we het je zien. Bij onze klant Cotap plaatsten we meerdere beeldschermen plaatsen met daarop onze software. Zowel bij de entree, in verschillende kantines en op diverse afdelingen tonen de schermen actuele informatie via een infokanaal.

Probeer onze software 30 dagen gratis, zonder fratsen

Welke organisaties zetten informatieschermen in?

Dat is heel divers. Zo maken gemeenten, sportverenigingen, recreatieparken, winkels en restaurants gebruik van informatiekanalen. Maar ook in de ontvangstruimtes van bioscopen, in de wachtkamer van je huisarts of op het treinstation hangen beeldschermen waarop informatie wordt getoond. 

In onderstaand voorbeeld van onze klant Hamat B.V. wordt het infokanaal in de kantine gebruikt om lunchende collega's te informeren. 

Hamat Genemuiden Gebruikt Butlertv
In de kantine van Hamat B.V. lezen collega's o.a. het laatste (bedrijfs)nieuws, het weer en ontdekken ze wie er die dag jarig zijn.

Een infokanaal opzetten in 5 simpele stappen

Stap 1

Maak een account* via designer.butler.tv (opent in een nieuw venster). Je vult jouw e-mailadres in en je bedenkt een wachtwoord. Je account daarna omzetten gaat heel makkelijk. Dat kun je zelf doen door in te loggen of wij helpen je erbij! Bellen, mailen of chatten en klaar!

*De eerste 30 dagen zijn gratis. Je proefperiode stopt daarna automatisch.

Stap 2: koppel een beeldscherm

Stap 2: koppel een beeldscherm

Je komt nu in je eigen omgeving. Je kunt nu een beeldscherm* (apparaat) koppelen. Bekijk hier de instructievideo.

Even op gang geholpen worden? No worries. Doen we graag voor je.

* Heb je nog geen beeldscherm? Gebruik dan het scherm van je laptop, tweede scherm van je computer of bekijk het voorbeeld zodra je een kanaal hebt aangemaakt.

Stap 3: Maak je eigen kanaal vol informatie

Stap 3: Maak je eigen kanaal vol informatie

Maak daarna een informatief kanaal aan met daarop teksten en beelden. Zodra je klaar bent, publiceer je jouw kanaal op je beeldscherm. Toon de informatie die jij wilt tonen. Denk aan nieuws, mededelingen, het weer, data uit jouw dashboard en meer. En het leuke is, je kunt gratis je eigen huisstijl (lettertype, kleurgebruik) toevoegen zodat het er altijd goed uitziet! In deze how-to video leer je razendsnel hoe je je eerste kanaal aanmaakt.

Stap 4: Upload en bewerk foto's in je mediabibliotheek

Stap 4: Upload en bewerk foto's in je mediabibliotheek

Nooit meer een korrelige foto op je scherm. Onze software checkt namelijk altijd de kwaliteit van de foto. En wil je de foto aanpassen of een filter toevoegen? Bewerk dan je foto's met onze professionele foto-editor (gratis te gebruiken!). Paint en Photoshop zijn dus verleden tijd. Je hoeft geen designer meer in te huren!

Killer design maken? Lees onze tips!

Stap 5: Kies de apps die je wilt tonen en publiceer razendsnel

Gebruik apps (koppelingen) om informatie van databronnen (NOS, Youtube, NU.nl...) te tonen op je kanaal. De meeste apps zijn gratis, de premium apps (bijv. NS treintijden) zijn € 5,- p/m, ongeacht de hoeveelheid schermen.

Probeer daarnaast ook de rest van de knoppen en functionaliteiten. Is iets niet helemaal duidelijk? Dan kun je een chat met ons starten via de chatknop rechtsonder. We helpen je graag op weg!

Screen App Gallery
Bekijk onze gratis apps en premium apps.

Keuze gemaakt? Vraag je offerte aan

Heb je je keuze gemaakt? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor jouw wensen. Klik hieronder op de knop 'offerte aanvragen' en we nemen spoedig contact met je op. Je ontvangt daarnaast ook gratis beeldschermadvies

Veelgestelde vragen

In deze video laten we je zien hoe je een kanaal aanmaakt. Heb je vragen over het aanmaken of het inrichten van je kanaal? Of wil je dat we met je meedenken over de inhoud? Dan kun je contact met ons opnemen via e-mail.

Je voegt nieuws heel gemakkelijk toe aan je kanaal, door een nieuws app te selecteren en te activeren in de App Store. Als je de nieuws app naar keuze hebt geactiveerd, voeg je deze toe aan je kanaal bij ‘weergaves’.

Absoluut! Daar is de gratis planningsmodule voor. Hier kun je op de minuut nauwkeurig invullen welke kanalen wanneer af moeten spelen. Lees meer over de planningsmodule.

Om met Butler.tv aan de slag te gaan heb je naast een computer of laptop, een narrowcasting scherm en een narrowcasting player nodig, om je computer met je scherm te verbinden. Je kunt deze hardware zelf aanschaffen of via ons bestellen. Wij adviseren je graag over de beste hardware voor jouw toepassing. Neem contact met ons op. 

Onze software ondersteunt beide type schermen. Bij het maken van een kanaal selecteer je zelf welke oriëntatie jouw scherm heeft (liggend/staand). Voor een optimaal resultaat moet het scherm wel aan enkele voorwaarden voldoen.

Ja dat kan. Voor een optimale werking adviseren we je om gebruik te maken van een Full HD scherm (minimaal 1920x1080 px), dat voorzien is van een HDMI-aansluiting.

Wij hanteren een vaste prijsstelling voor onze software, player en support van € 29,95 per scherm, per maand. Voor meer informatie klik hier.

Ja, dat kan! Wij bieden je 30 dagen lang een gratis testaccount aan, zodat je kennis kunt maken met onze gebruiksvriendelijke narrowcastingsoftware. Meld je aan.

Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond