Zo maak je jouw eerste kanaal

Dit is het eerste blog in een serie waarin we je uitleggen hoe Butler.tv werkt. In dit blog leer je hoe je een kanaal aanmaakt en inricht. Onderaan vind je een how-to video die je stap voor stap laat zien hoe je dit doet.

Wat is een kanaal?

Het kanaal is wat je straks afspeelt op het scherm in je winkel, aula, restaurant, hotel, showroom of wachtruimte. Zie het als jouw eigen tv-kanaal waarop je interessante content weergeeft waarmee je jouw doelgroep verleidt tot een actie.

Wat heb je nodig om een kanaal in te richten?

Jouw kanaal staat of valt met mooie beelden, overtuigende teksten en een helder doel.

1. Helder doel

Bedenk goed wat je wilt bereiken met jouw kanaal. Hieronder vind je vier communicatiedoelen met daarbij enkele ideeën van wat je kunt weergeven in je kanaal als je dat wilt bereiken.

Communicatiedoel

  1. Informeren: interessant voor interne communicatie over de laatste trends, belangrijke updates, productinformatie, wachttijden, KPI’s, ov-informatie, weerbericht, bedrijfsnieuws, trainingen en vacatures.
  2. Overtuigen: interessante aanbiedingen, QR-codes voor speciale kortingen en cross- en upsell.
  3. Instrueren: routing door gebouw, veiligheidsinformatie bij noodsituaties.
  4. Amuseren: verjaardagen, welkomstberichten, social media feeds en grappige video’s.

2. Krachtige beelden

Kies krachtige beelden om jouw boodschap te versterken. Omdat het kanaal weergegeven wordt op een groot narrowcasting scherm, is het belangrijk dat je foto’s en video’s van hoge kwaliteit gebruikt.

Let op: om de kijker de beste ervaring te bieden is het belangrijk dat je afbeeldingen gebruikt met een resolutie van minimaal 1920x1080 px.

Gratis vs. betaalde stockfoto websites

Heb je zelf geen afbeeldingen in deze resolutie? Dan kun je gebruik maken van gratis of betaalde stockfotowebsites. Het aanbod op betaalde stockfoto websites is vaak een stuk groter dan op gratis stockfoto websites. Waar je op betaalde websites al snel 80 miljoen stockfoto's vindt, kom je er op de gratis websites vaak niet meer dan 500.000 tegen. Maar aan de andere kant, hoeveel beelden heb je nodig om een mooi kanaal in te richten? Je kunt net geluk hebben dat de foto’s die jij zoekt gewoon te vinden zijn op een gratis stockfoto website. Het proberen waard dus. Houd er wel rekening mee dat je, wanneer dat gevraagd wordt, de naam van de fotograaf vermeldt.

Gratis stockfotowebsites

Unsplash

Dit is ook een prachtige collectie van gratis stockmateriaal. Unsplash plaatst elke tien dagen tien nieuwe stockfoto’s online die die je gratis kunt gebruiken. Je mag de foto’s volledig vrij gebruiken, zonder bronvermelding.
Naar Unsplash »

Stocksnap.io

Stocksnap wil de nummer 1 bron voor mooie en gratis stockfoto’s worden. De ideale plek dus om gratis de mooiste foto’s te downloaden, in hoge kwaliteit.
Naar Stocksnap »

Betaalde stockfotowebsites

Shutterstock

Geen gedoe met rechten. Op Shutterstock vind je miljoenen royalty-vrije stockfoto's, illustraties en vectoren. Je vindt hier enkel betaalde afbeeldingen met een hoge resolutie.
Naar Shutterstock »

iStock

iStock is één van 's werelds meest toonaangevende platformen voor stockcontent. Het platform biedt zorgvuldig geselecteerde en hoogwaardige beelden tegen scherpe tarieven.
Naar iStock »

Getty Images

Getty Images is wordt door veel nieuwssites gebruikt. De website beschikt over meer dan 80 miljoen stockfoto’s van hoge kwaliteit.
Naar Getty Images »

3. Overtuigende teksten

Verzin pakkende teksten bij de beelden die je hebt gekozen. Het hoeft niet veel te zijn. Een paar goed gekozen woorden kunnen een afbeelding verduidelijken en de kijker aanzetten tot actie. Denk daarbij nog eens goed terug aan het doel dat je met je kanaal wilt bereiken.

Kanaal aanmaken

Heb je bedacht wat je wilt overbrengen met je kanaal? En heb je alle beelden verzameld en alvast wat pakkende teksten opgeschreven? Dan is het nu tijd om het kanaal aan te maken. In de onderstaande how-to video leggen we je uit hoe je dat doet.

Zo voeg je een kanaal toe

Zo voeg je een kanaal toe

Bekijk deze korte uitlegvideo over het toevoegen van een kanaal om snel te starten met narrowcasting.

Ontdek ook hoe je jouw presentatie op een scherm toont

Vragen?

Heb je vragen over het aanmaken of het inrichten van je kanaal? Of wil je dat we met je meedenken over de inhoud? Dan kun je contact met ons opnemen via e-mail.

We bloggen er op los, kortom nog meer blogs

Naast de product-updates hebben wij nog veel meer te delen

Altijd relevante content op je scherm

Altijd relevante content op je scherm

Wil je altijd relevante content delen, met je doelgroep, op het juiste moment? Met de planningsmodule bepaal jij wat, wanneer en waar te zien is.

Lees het blog
7 handige tips van onze designer 

7 handige tips van onze designer 

Een kanaal ontwerpen, dat kan in principe iedereen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kanaal er echt uitspringt? Dat is de specialiteit van een designer. 

Lees het blog
Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond