Digital signage: wat is het, wat kun je ermee en wanneer zet je het in? 

In dit artikel lees je alles over digital signage, digital signage software, digital signage schermen en digital signage oplossingen.

Probeer nu 30 dagen gratis ‘The proof is in the pudding’ op z’n oud-Hollands gezegd. Probeer het en je weet het.
Wat is digital signage?

Wat is digital signage?

Digital signage, ook bekend als narrowcasting, is een vorm van digitale communicatie die door bedrijven wordt ingezet om klanten, cliënten en werknemers via beeldschermen te voorzien van relevante content. Veelal is dit een mix van nieuws, entertainment, promoties en informatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan berichten over actuele wachttijden, weers- en verkeersinformatie, KPI’s, planningen, verjaardagen, vacatures, veiligheids- of productinformatie en welkomstberichten.

Vraag een gratis demo aan.

Digital signage schermen zijn geen tv-schermen

TV-schermen, van de MediaMarkt of elke andere winkel, kun je niet gebruiken als digital signage schermen voor narrowcasting. Deze schermen zijn speciaal ontwikkeld om informatie aan een gerichte doelgroep te tonen. Ook als je deze elke dag 24 uur per dag gebruikt. Of wanneer de zon vol op het scherm schijnt. Hulp nodig bij het kiezen van een scherm? Wij geven gratis beeldschermadvies.

Tips voor het kiezen van een narrowcasting scherm

Er zijn veel schermen voor narrowcasting verkrijgbaar, in uiteenlopende prijsklassen. Om je een goed beeld te geven wat een scherm geschikt maakt voor digital signage hebben we een aantal voorwaarden opgesteld:

  • Kies een Full HD scherm (> 1920x1080 px)
  • Met een hoog contrast (> 3000:1)
  • Let op de NIT-waarde: minimaal 500 (voor gebruik op zonnige plaatsen)
  • En let ook op de kijkhoeken, het energieverbruik en het gewenste gebruik
  • Gebruik voor het beste resultaat een speciaal digital signage scherm

Wil je weten welk scherm het beste bij jouw doelen past? Van horizontaal tot verticaal en van aan de muur tot voor het raam. Niets is ons te gek! Neem contact met ons op.

Digital signage software

De content op de narrowcasting schermen, ontwerp en beheer je met narrowcasting software. Met deze software maak je van een scherm een jouw eigen digitaal reclamebord, tv- of infokanaal. Ontwerp de mooiste campagnes, vol met interessante content en dynamische beelden, en toon deze 24/7 aan je doelgroep. “Butler.tv is net zo makkelijk als fietsen”, vertelt klant Jan Uitbeijerse van vastgoedbedrijf Meijvast B.V. “Je hoeft geen software te installeren. Gewoon inloggen, content maken, publiceren en klaar! Het is zo simpel, iedereen kan het.”

Benieuwd of het echt zo makkelijk is? Probeer het 30 dagen gratis of vraag gratis een demonstratie aan. Geen addertjes onder het gras, kleine lettertjes of verstopte abonnementen. Je account wordt na 30 dagen automatisch stopgezet.

Digital signage oplossingen: praktijkvoorbeelden

Oplossing 1: interne communicatie

“Met Butler.tv kan ik de 140 mensen die hier werken laten zien welke nieuwe concepten er van start zijn gegaan.”

“Met Butler.tv kan ik de 140 mensen die hier werken laten zien welke nieuwe concepten er van start zijn gegaan.”

Oplossing 2: wachtkamerscherm

“Het digital signage scherm neemt veelgestelde vragen weg. Dat scheelt tijd tijdens het spreekuur.”

“Het digital signage scherm neemt veelgestelde vragen weg. Dat scheelt tijd tijdens het spreekuur.”

Oplossing 3: digitale menukaart

Een digitaal menubord is een gestylde, aanpasbare menukaart op een tv-scherm. Die je met een paar klikken personaliseert.

Een digitaal menubord is een gestylde, aanpasbare menukaart op een tv-scherm. Die je met een paar klikken personaliseert.
Probeer het gratis Geheel vrijblijvend

Oplossing 1: interne communicatie

Productiebedrijven Cotap B.V. en Hamat B.V. gebruiken digital signage om communicatieboodschappen te verspreiden naar collega's. “Met Butler.tv kan ik de 140 mensen die hier werken laten zien welke nieuwe concepten er van start zijn gegaan”, vertelt marketingmedewerker Jamie van Cotap B.V. “De digital signage schermen gebruiken wij voor het delen van nieuwsberichten en entertainment met het personeel”, vertelt IT-manager Henrik Slot van Hamat B.V.

Oplossing 2: wachtkamerscherm

Digital signage is een ideaal hulpmiddel om de ervaring van patiënten, cliënten, bezoekers en personeelsleden in de gezondheidszorg te verbeteren. Vanaf het moment dat ze de zorginstelling binnenstappen kun je hen aan de hand nemen, ontzorgen en vermaken. “Het narrowcasting scherm neemt veelgestelde vragen weg. Dat scheelt tijd tijdens het spreekuur”, legt huisarts Marloes Beumer uit.

Oplossing 3: digitale menukaart

Digitale menuborden leveren horecagelegenheden (denk aan een snackbar, broodjeszaak, lunchroom of cafetaria) een boel tijd op én voorkomen teleurgestelde gezichten. Een digitaal menubord is een gestylde, aanpasbare menukaart op een tv-scherm. Die je met een paar klikken personaliseert, door een mooi lettertype, passende kleurstellingen en een achtergrondafbeelding te kiezen.

Word ook ambassadeur van Butler.tv

Het is ons doel is om jou ambassadeur te maken van onze narrowcasting software. Daarom doen wij er alles aan om jou een optimale ervaring te bieden. Met supergebruiksvriendelijke software, transparante prijzen, een grapje tussendoor én een enthousiast supportteam waarbij de meter nooit gaat lopen.

Benieuwd of digital signage software iets voor jouw bedrijf is?

Benieuwd of digital signage software iets voor jouw bedrijf is?

Probeer onze software dan 30 dagen gratis en vrijblijvend uit. Maak een account aan en ontwerp jouw eigen digital signage kanaal. Heb je een vraag? Dan kun je contact met ons opnemen via 085 13 04 174 of stuur een e-mail.

Probeer het 30 dagen gratis
Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond