Digital signage: wat is het, wat kun je ermee en wanneer zet je het in? 

In dit artikel lees je alles over digital signage, digital signage software, digital signage schermen en digital signage oplossingen.

Probeer nu 30 dagen gratis ‘The proof is in the pudding’ op z’n oud-Hollands gezegd. Probeer het en je weet het.
Digital signage: wat is dat?

Digital signage: wat is dat?

Wat is digital signage? Welke software heb je nodig? En hoe zet je digital signage schermen in als oplossingen voor effectieve en efficiënte communicatie met klanten, collega’s of bezoekers? Je leest er hier alles over. ‘The proof is in the pudding’ op z’n oud-Hollands gezegd. Probeer het en je weet het.

Probeer nu 30 dagen gratis

Digital signage mogelijkheden

Digital signage is een vorm van digitale communicatie die door bedrijven wordt ingezet om
klanten, cliënten en werknemers via beeldschermen te voorzien van relevante content.
Veelal bestaat die content uit een mix van nieuws, entertainment, promoties en informatie.

Denk bijvoorbeeld aan berichten over actuele wachttijden, weers- en verkeersinformatie,
KPI’s, planningen, verjaardagen, vacatures, veiligheids- of productinformatie,
welkomstberichten en ga zo maar door.

Vraag een gratis demo aan.

 

 

 

Voordelen digital signage

Ongeacht of je nu werkzaam bent in de retail, de horeca of in het publieke domein - het
gebruik van digital signage in je bedrijf of organisatie levert je heel wat op:
● Een betere beleving (en imago!)
● Minder werkdruk voor personeel omdat je al wat vragen/twijfels weg kan nemen
● Extra aandacht voor bepaalde producten/diensten

Wat heb je ervoor nodig?

Je hebt gelukkig helemaal niet veel nodig om een vorm van digital signage te
implementeren: een digital signage player en digital signage software. Met een player bedoelen we een scherm, display of stand. En de narrowcasting software maakt het mogelijk om berichten te maken en direct op het scherm te tonen. Kleine investering, groot resultaat!

Let op: digital signage schermen zijn geen tv-schermen!
Digital signage schermen zijn speciaal ontwikkeld om informatie aan een gerichte doelgroep te tonen via narrowcasting. Ook als je deze elke dag, 24 uur per dag gebruikt of wanneer de zon vol op het scherm schijnt. Je kunt beter dus geen normale TV-schermen van de MediaMarkt of elke andere winkel gebruiken als narrowcasting schermen!

Gelukkig helpen wij je er graag bij. We geven namelijk gratis beeldschermadvies.

Zo vind je wél het juiste scherm

Er zijn veel schermen voor narrowcasting verkrijgbaar, in uiteenlopende prijsklassen. Om je een goed beeld te geven van wat een scherm geschikt maakt voor digital signage, hebben we een aantal voorwaarden opgesteld:

● Kies een Full HD scherm (> 1920x1080px)
● Met een hoog contrast (> 3000:1)
● Let op de NIT-waarde: minimaal 500 (voor gebruik op zonnige plaatsen)
● En let ook op de kijkhoeken, het energieverbruik en het gewenste gebruik
● Gebruik voor het beste resultaat speciale digital signage schermen

Wil je weten welk scherm het beste bij jouw doelen past? Van horizontaal tot verticaal en van aan de muur tot voor het raam, niets is ons te gek! Neem contact met ons op.

 

 

Digital signage software

Naast een scherm heb je ook digital signage software nodig. Met deze software maak je van een scherm een jouw eigen digitaal reclamebord, tv- of infokanaal. Je ontwerp hiermee de mooiste campagnes vol met interessante content en dynamische beelden die de aandacht van bezoekers trekken. Perfect afgestemd op jouw doelgroep en 24/7 zichtbaar.

“Butler.tv is net zo makkelijk als fietsen”, vertelt klant Jan Uitbeijerse van vastgoedbedrijf Meijvast B.V. “Je hoeft geen software te installeren. Gewoon inloggen, content maken, publiceren en klaar! Het is zo simpel, iedereen kan het.”

Benieuwd of het echt zo makkelijk is? Probeer de digital signage van Butler.tv 30 dagen gratis of vraag gratis een demonstratie aan. Geen addertjes onder het gras, kleine lettertjes of verstopte abonnementen. Je account wordt na 30 dagen automatisch stopgezet.

 

Digital signage oplossingen: praktijkvoorbeelden

Oplossing 1: interne communicatie

“Met Butler.tv kan ik de 140 mensen die hier werken laten zien welke nieuwe concepten er van start zijn gegaan.”

“Met Butler.tv kan ik de 140 mensen die hier werken laten zien welke nieuwe concepten er van start zijn gegaan.”

Oplossing 2: wachtkamerscherm

“Het digital signage scherm neemt veelgestelde vragen weg. Dat scheelt tijd tijdens het spreekuur.”

“Het digital signage scherm neemt veelgestelde vragen weg. Dat scheelt tijd tijdens het spreekuur.”

Oplossing 3: digitale menukaart

Een digitaal menubord is een gestylde, aanpasbare menukaart op een tv-scherm. Die je met een paar klikken personaliseert.

Een digitaal menubord is een gestylde, aanpasbare menukaart op een tv-scherm. Die je met een paar klikken personaliseert.
Probeer het gratis Geheel vrijblijvend

Oplossing 1: voor interne communicatie

Je kunt digital signage in elke branche gebruiken als interne communicatie. Om boodschappen te verspreiden naar collega’s. Net zoals Productiebedrijven Cotap B.V. en Hamat B.V. doen: “Met Butler.tv kan ik de 140 mensen die hier werken laten zien welke nieuwe concepten er van start zijn gegaan”, vertelt marketingmedewerker Jamie van Cotap B.V. “En wij gebruiken de schermen voor het delen van nieuwsberichten en entertainment met het personeel”, zegt IT-manager Henrik Slot van Hamat B.V.

Oplossing 2: als wachtkamerscherm

Digital signage is een ideaal hulpmiddel om de ervaring van patiënten, cliënten, bezoekers en personeelsleden in de gezondheidszorg te verbeteren. Vanaf het moment dat ze de zorginstelling binnenstappen kun je hen aan de hand nemen, ontzorgen en vermaken. “Het wachtkamerscherm neemt veelgestelde vragen weg. Dat scheelt tijd tijdens het spreekuur”, legt huisarts Marloes Beumer uit.

Oplossing 3: als digitale menukaart

Digitale menuborden leveren horecagelegenheden (denk aan een snackbar, broodjeszaak, lunchroom of cafetaria) een boel tijd op én voorkomen teleurgestelde gezichten. Een digitaal menubord is namelijk een visueel aantrekkelijke en eenvoudig aanpasbare menukaart op een tv-scherm. Zo houd je de prijzen up-to-date met één klik en toon je bijvoorbeeld automatisch de bestellingen die klaar zijn.

 

 

Alles wat je nodig hebt op één plek

Butler.tv levert je alles wat je nodig hebt om van jouw digital signage een succes te maken. Van het scherm en de digital signage player tot aan onze supergebruiksvriendelijke digital signage software waarmee je zelf in een handomdraai campagnes maakt en aanpassingen doet. Uiteraard tegen transparante
prijzen, met een grapje tussendoor en met hulp van een enthousiast supportteam waarbij de meter nooit gaat lopen.

 

 

Ervaar zelf de voordelen van digitale signage!

Ervaar zelf de voordelen van digitale signage!

Probeer onze software dan 30 dagen gratis en vrijblijvend uit. Maak een account aan en ontwerp jouw eigen kanaal. Wil je een offerte voor meerdere schermen of heb je nog een vraag over digital signage? Dan kun je contact met ons opnemen via 085 13 04 174. Of stuur even een e-mail!

Probeer het 30 dagen gratis
Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond