Narrowcasting software: wat is het, hoe werkt het en welke voordelen biedt het?

Dat leggen we je uit op deze pagina.

Probeer onze software 30 dagen gratis Relax, er zijn geen addertjes onder het gras.

Wat is narrowcasting software?

Narrowcasting is een vorm van communicatie waarmee bedrijven hun doelgroep bereiken via visuele content op beeldschermen. Om deze content te maken en op het beeldscherm te tonen is narrowcasting software nodig. Met doelgroepgerichte boodschappen informeren bedrijven hun medewerkers op kantoor, klanten bij de receptie of patiënten in de wachtkamer over het laatste nieuws, evenementen en acties. 

Dit kun je met narrowcasting software

Dit kun je met narrowcasting software

Maak van je beeldscherm een digitaal reclamebord of infokanaal. Of gebruik het voor interne communicatie, als wachtkamerscherm of digitale menukaart. Wij van Butler.tv hebben de meest gebruiksvriendelijke narrowcasting software van Nederland gemaakt. Bekijk de video hiernaast.

Vraag gratis een demo aan

Drie toepassingen uit de praktijk

 

1. Interne communicatie

Interne communicatie is onmisbaar voor iedere organisatie. Maar hoe groter je bedrijf, hoe lastiger het is om al je medewerkers te bereiken. IT-manager Henrik Slot koos daarom voor narrowcasting. “Onze collega’s krijgen de informatie, die we via de narrowcastingschermen in de kantine delen, veel beter mee dan wanneer we een nieuwsbrief versturen.” Marketeer Jamie Veldhuizen deelt die mening: “Met narrowcasting kan ik de 140 mensen die hier werken laten zien welke nieuwe concepten er van start zijn gegaan.” Lees het complete verhaal van Henrik Slot en Jamie Veldhuizen.

2. Wachtkamerscherm

Narrowcasting is een ideaal hulpmiddel om de ervaring van patiënten, bezoekers en personeelsleden in de gezondheidszorg te verbeteren. Vanaf het moment dat ze de zorginstelling, het ziekenhuis, de apotheek of de huisartsenpraktijk, binnenstappen kun je hen aan de hand nemen, ontzorgen en vermaken. “Het narrowcastingscherm neemt veelgestelde vragen weg tijdens het spreekuur”, vertelt huisarts Marloes Beumer enthousiast. Lees haar verhaal.

3. Digitale menukaart

Weg met die oude papieren menukaart. Een digitaal menubord is veel handiger. Gasten zien in één oogopslag wat ze allemaal kunnen bestellen, zonder dat je daar zelf nog iets voor hoeft te doen. Kun je gewoon je werk achter de bar of in de keuken blijven doen. Ondertussen laat je ook je huidige acties zien en promoot je dat ene broodje Pulled Pork om wat extra omzet binnen te slepen. Makkelijker wordt het niet, vindt ook eigenaar Jos van broodjeszaak Heerlijk. Lees zijn verhaal.

Cotap Entree
COTAP B.V. gebruikt narrowcasting in de ontvangstruimte voor communicatie met collega's en bezoekers.

Online vs. offline narrowcasting

Je kunt op twee manieren gebruik maken van narrowcasting software: online en offline.

1. Online beheer: cloud based narrowcasting

Je logt in op je account via het internet en kunt je content overal beheren. Vanuit het hoofdkantoor of een vestiging, maar ook vanaf je vakantiebestemming in het buitenland.

Dit maakt het makkelijk om content voor diverse locaties te managen. En om real-time wijzigingen door te voeren, die direct zichtbaar zijn op de schermen.

2. Offline, lokaal beheer: in-house narrowcasting

Voor deze vorm van narrowcasting moet je een narrowcasting player aanschaffen die je alleen op locatie kunt beheren. In tegenstelling tot cloud based narrowcasting, waarmee je je content overal real-time kunt aanpassen.

Dit maakt in-house narrowcasting minder geschikt voor gebruik door bedrijven met meerdere locaties, die hun content plaatsonafhankelijk aan willen passen.

Hamat Genemuiden Gebruikt Butlertv
Hamat B.V. heeft schermen op vier locaties en beheert die vanuit de cloud.

4 voordelen van onze narrowcasting software


1. Eenvoudig in gebruik

Iedereen moet gebruik kunnen maken van narrowcasting, vinden wij. Daarom is onze software zo ontworpen dat je de mooiste narrowcasting presentaties kunt maken. Ook zonder technische kennis. “Butler.tv is net zo makkelijk als fietsen. Je hoeft geen software te installeren. Gewoon inloggen, content maken, publiceren en klaar! Het is zo simpel, iedereen kan het" aldus Jan Uitbeijerse van Vastgoedbedrijf Meijvast B.V.

2. Real-time te wijzigingen

Een fout in je presentatie? Geen paniek. Je kunt alle content real-time aanpassen. De wijzigingen die je in de narrowcasting software maakt, worden na één druk op de refresh-knop automatisch getoond op je scherm. "Ik wilde graag realtime laten zien wat onze zonnepanelen opbrengen.” Realtime informatie, zoals de zonne-energieopbrengst en nieuws, maakt narrowcasting leuk vindt Uitbeijerse. “Anders is het maar zo’n statische diashow.” 

3. Gemakkelijk in te plannen

Met de planmodule kun je precies uitstippelen welke kanalen je op welk tijdstip laat zien. Zo zorg je ervoor dat je altijd relevante content deel met je doelgroep. Precies op het juiste moment. Het wordt pas echt leuk als je meerdere kanalen hebt ontworpen. Deze kanalen kun je in tijdsblokken, achter elkaar inplannen. Zo kun je, op basis van jouw kennis over de bezoekers of passanten, doelgroepgerichte content weergeven. 

4. Centraal en lokaal te beheren

Franchises, dealers en bedrijven met meerdere filialen kunnen hun content gemakkelijk vanuit het hoofdkantoor beheren. Wijzigingen die van toepassing zijn op alle locaties kunnen in één keer doorgevoerd worden en zijn direct zichtbaar. Locatie specifieke acties zijn ook mogelijk, die speel je automatisch af tussen de landelijke reclame-uitingen.

Benieuwd of onze narrowcasting software iets voor jouw bedrijf is?

Benieuwd of onze narrowcasting software iets voor jouw bedrijf is?

Probeer onze narrowcasting software dan 30 dagen gratis en vrijblijvend uit. Maak een account aan en ontwerp jouw eigen narrowcasting kanaal. Heb je een vraag? Dan kun je contact met ons opnemen via 085 13 04 174 of stuur een e-mail.

Probeer het 30 dagen gratis
Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond