Narrowcasting kosten

Denk je dat narrowcasting wat voor jouw bedrijf is, maar wil je het eerst een goed beeld krijgen van de kosten die daarbij komen kijken? Begrijpelijk! Om je een handje te helpen hebben we de kostenposten, waar je rekening mee moet houden bij het starten met narrowcasting, op een rij gezet.

Denk je dat narrowcasting wat voor jouw bedrijf is, maar wil je het eerst een goed beeld krijgen van de kosten die daarbij komen kijken? Begrijpelijk! Om je een handje te helpen hebben we de kostenposten, waar je rekening mee moet houden bij het starten met narrowcasting, op een rij gezet.

1. Beeldschermen

Narrowcasting, ook vaak digital signage genoemd, wordt door bedrijven ingezet ter ondersteuning van de communicatie. Via beeldschermen worden doelgroepen voorzien van relevante visuele content. Die beeldschermen zijn dus de eerste kostenpost waar je op moet rekenen als je aan de slag wilt met narrowcasting. Deze zijn verkrijgbaar in uiteenlopende prijsklassen. Welk beeldscherm geschikt is voor jouw bedrijf hangt af van jouw doelstelling en het (beoogde) gebruik. Gemiddeld zijn de kosten voor geschikte narrowcasting schermen tussen de 800 en 1500 euro per scherm (aldus ICT Portal).

Gespot: Samsung public display: PM49H

Dit is een goed voorbeeld van een betaalbaar narrowcasting scherm. Dit Full HD scherm is geschikt voor non-stop gebruik, heeft een levensecht beeld met realistische kleuren en verbruikt relatief weinig energie (label A). Kortom: een ideaal scherm om mee te starten met narrowcasting. Dit scherm is vanaf € 809,-* excl. btw. verkrijgbaar bij centralpoint.nl.

Meer weten over het kiezen van een narrowcasting scherm dat bij jou past? Lees deze vier tips.

Samsung display
2. Mediaspeler

Om je scherm om te toveren tot jouw eigen tv-kanaal, heb je een mediaspeler nodig. Deze mini-computer verbindt jouw scherm via het internet met je laptop of computer. Je plugt de mediaspeler direct in de HDMI-poort om een koppeling met je computerscherm tot stand te brengen. De uitzending wordt vervolgens hoogwaardig weergegeven op het scherm. Er zijn verschillende mediaspelers op de markt. Wij hebben zelf de beste ervaringen met de ASUS Chromebit.

Chromebit
3. Software

Om je content te creëren en beheren, heb je narrowcasting software nodig. Er zijn twee soorten narrowcasting software: offline, in-house narrowcasting en online, cloud based narrowcasting. Veel bedrijven kiezen voor de online oplossing. In tegenstelling tot de in-house (offline) oplossing, kun je met cloud based narrowcasting je content overal, real-time beheren. Dat is prettig als je de content van schermen op meerdere locaties moet beheren of snel even een wijziging moet doorvoeren. Cloud based narrowcasting wordt vaak aangeboden als software as a service. Dat betekent dat je gebruik kunt maken van de software voor een vast bedrag per maand. In ruil daarvoor zorgt de aanbieder ervoor dat de software up-to-date blijft en door wordt ontwikkeld.

Narrowcasting software: vanaf € 10 per maand

Butler.tv is zo’n cloud based narrowcastingoplossing. Onze abonnementskosten bedragen 10 euro per maand, per scherm. Dit maandbedrag is inclusief software-updates en volledige support. Daarnaast mag je zoveel kanalen maken als je wilt, kun je gebruik maken van de templates en ben je vrij om mee te denken over nieuwe functionaliteiten. Zo heb je zelf direct invloed op de ontwikkelingen van de software en zorg je er mede voor dat het steeds beter aansluit op jouw wensen.

Narrowcasting kosten op een rij:

Narrowcasting scherm                   809 euro*
Mediaspeler                                      140 euro*
Butler.tv narrowcastingsoftware   10 euro p.m. (1 scherm)

*Deze tarieven zijn indicaties, gebaseerd op bovenstaande producten.

Andere kosten om rekening mee te houden:

- Wil je dat jouw scherm in je etalage komt te hangen? Reken dan op extra kosten voor de steun/beugel en de installatie.
- Heb je geen medewerker die de content kan creëren? Dan kun je dit uitbesteden aan ons ervaren contentteam.

Narrowcasting software gratis uitproberen

Wil je onze narrowcasting software gratis uitproberen, voordat je gaat investeren in een narrowcasting scherm en mediaspeler? Dat kan! Maak een account aan en probeer onze software 30 dagen gratis uit.