10 narrowcasting voorbeelden uit de praktijk!

Bekijk ze allemaal en laat je inspireren!

VRAAG GRATIS DEMO AAN Probeer het 30 dagen gratis

10 narrowcasting voorbeelden uit de praktijk

Met narrowcasting kun je alle kanten op. Laat je dus lekker inspireren door deze 10 narrowcasting voorbeelden als je even niet weet wat je op je scherm kan zetten:

  • Welkomstberichten
  • Product- of bedrijfsvideo’s
  • Aanbiedingen
  • Prijslijsten
  • Bewegwijzering
  • Wachttijden
  • Nieuws
  • Verkeersinformatie
  • Entertainment
  • Interne communicatie

1. Welkomstberichten


Hangt jouw scherm op een plek waar bezoekers of gasten binnen komen? Laat dan een mooi welkomstbericht op je tv zien! Daarmee weten mensen dat ze goed zitten én voelen ze zich direct een beetje thuis. Wel zo fijn.

2. Product- of bedrijfsvideo’s

Je hebt een scherm hangen, dus waarom zou je dat scherm niet meteen ook gebruiken om bezoekers een indruk te geven van je bedrijf of uit te leggen hoe een bepaald product werkt? Trekt meer aandacht dan een foldertje of banner!

3. Aanbiedingen

Het mooie van onze narrowcasting software? Je kunt je berichten altijd aanpassen. Met één druk op de knop laat je dus die tijdelijke aanbieding of promotie op een digitaal reclamebord zien. Hoef je geen flyers meer voor te laten drukken.

4. Prijslijsten

Misschien wel één van de bekendere narrowcasting voorbeelden. Zeker in de horeca. Met een prijslijst zien gasten namelijk meteen wat er allemaal te bestellen is én hoeveel het kost. Ideaal in combinatie met een digitaal menubord.

5. Bewegwijzering

Voor bezoekers is niets vervelender dan niet weten waar ze naartoe moeten. Met bewegwijzering op je scherm laat je meteen zien op welke verdieping of bij welke balie ze moeten zijn. En waar die zich bevindt (optioneel).

6. Wachttijden

Bij de huisarts, fysiotherapeut of tandarts hebben patiënten nu eenmaal met wachttijden te maken. Maar het is dan wel zo prettig als op een wachtkamerscherm te zien is hoe lang het nog duurt tot ze aan de beurt zijn. Dat verlaagt de onzekerheid en vergroot de tevredenheid.

7. Nieuws

Het is nooit verkeerd om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Je kunt je wachtkamerscherm daarom ook gebruiken om het landelijke of regionale nieuws tonen, maar bijvoorbeeld ook nieuwtjes uit de branche. Wat je maar wil!

8. Verkeersinformatie

Verkeersinformatie doet het altijd goed bij bezoekers. Informatie over actuele files helpt ze namelijk om een andere route naar huis te kiezen en zo tijd te besparen. Dat wordt gewaardeerd. En die waardering straalt ook weer af op jouw bedrijf of praktijk.

9. Entertainment

En dan bedoelen we niet die nieuwste blockbuster uit de bioscoop. Nee, je kunt het scherm ook koppelen met je social media kanalen. Of je toont wat sfeerbeelden uit de natuur. Kunst. Wist-je-datjes. Raadsels die de hersenen kraken. Enzovoorts.

10. Interne communicatie

Vaak worden informatieschermen ingezet voor bezoekers, maar ook het eigen personeel kan ermee geïnformeerd worden. Denk aan verjaardagen van collega’s, interne vacatures of bijvoorbeeld het aantal gehaalde targets in een bepaalde periode.

Meer weten over narrowcasting?

Hopelijk geven deze narrowcasting voorbeelden een goed idee van wat er mogelijk is. Voor nog meer ideeën check je de specifieke toepassingen van narrowcasting in de volgende sectoren:

Of je vraagt natuurlijk een gratis demo aan. Online of bij jou op locatie. Daarin ervaar je hoe eenvoudig onze software werkt en laten we je met nog meer narrowcasting voorbeelden uit de praktijk zien wat er allemaal mogelijk is!

Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond