Wat is narrowcasting?

Narrowcasting, ook wel digital signage genoemd, is een vorm van digitale communicatie die door bedrijven wordt ingezet om klanten, cliënten en werknemers via beeldschermen te voorzien van relevante content.

Ontdek zelf wat narrowcasting is Proberen is veel leuker dan een lang verhaal lezen, toch?
Foto van Henrik Slot, IT-manager bij testimonial

“Interne communicatie”

Deze schermen gebruiken wij voor het delen van nieuwsberichten en entertainment met het personeel.

Henrik Slot, IT-manager
Foto van Marloes Beumer, huisarts bij testimonial

“Patiëntcommunicatie”

Het scherm neemt veelgestelde vragen weg. Dat scheelt tijd tijdens het spreekuur. En het vergroot het bereik van onze nieuwsberichten.

Marloes Beumer, huisarts
Foto van Jos Termeulen, horeca-eigenaar bij testimonial

“Digitale menukaart”

Vanuit de wachtrij kun je je uitgebreid oriënteren op de verschillende broodjes, soepen en burgers.

Jos Termeulen, horeca-eigenaar
Narrowcasting betekenis en wat kun je ermee?

Narrowcasting betekenis en wat kun je ermee?

Op narrowcasting schermen vind je vaak een mix van nieuws, entertainment, promoties en informatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan berichten over actuele wachttijden, weers- en verkeersinformatie, KPI’s, planningen, verjaardagen, vacatures, veiligheids- of productinformatie en welkomstberichten. De inhoud van die content verschilt per sector. Maar het is vrijwel altijd bedoeld om de kijker te verleiden om tot actie over te gaan of te vermaken.

Meer zien? Vraag een demo aan.

Hoe wordt een narrowcasting systeem gebruikt?

Om goed uit te leggen wat narrowcasting betekent en hoe het gebruikt wordt hebben we 11 voorbeelden voor je op een rij gezet.

Klantverhaal Heerlijk Kiest Voor Butlertv
Beeldschermcommunicatie is een ander woord voor narrowcasting. Op de foto zie je de digitale menukaart getoond op schermen. 

1. Gemeenten

De gemeente ontvangt dagelijks een grote diversiteit aan mensen. Om de balie-afspraken goed te laten verlopen, gebruiken gemeenten vaak een volgnummersysteem. Dit wordt weergegeven op de schermen in de wachtruimte. Om deze informatie wat interessanter te maken combineren gemeenten dit met vermakende content zoals weers- en nieuwsberichten.

2. Automotive sector

Binnen autobedrijven en garages wordt narrowcasting (ook wel digital signage) gebruikt om de wachtende klant te vermaken en informeren over speciale acties, zoals bijvoorbeeld de winter- of zomercheck. In showrooms vind je ook regelmatig displays die video's over de specificaties van bepaalde auto's laten zien.

3. Bioscopen

In bioscopen vind je vaak displays die informatie met je delen over het huidige filmaanbod, films die binnenkort te zien zijn en interessante acties.

4. Sportverenigingen

Narrowcasting schermen zie je bij sportverenigingen vaak hangen in de kantine, waar ze de bezoekers de zaal- of veldverdeling laten zien en leden op de hoogte te stellen van acties en evenementen.

5. Stations & vliegvelden

Op vliegvelden en stations hangen vaak schermen waarop reisinformatie, zoals vertrek- en aankomsttijden, wordt weergegeven. Afgewisseld met reclames van bijvoorbeeld winkels in de buurt en de laatste weer- en nieuwsberichten.

6. Bedrijven

Er is veel informatie die bedrijven met hun medewerkers willen delen. Denk bijvoorbeeld aan KPI’s, workshopdata, geboekte of beschikbare vergaderruimtes, verjaardagen en vacatures. Daar is narrowcasting zeer geschikt voor. Hang een scherm op in de kantine, bij de receptie of juist in de buurt van het koffieautomaat en je weet zeker dat hij vaak bekeken wordt.

Klantverhaal Cotap Narrowcasting
In de ontvangstruimte van Cotap wordt narrowcasting ingezet voor bezoekende klanten. 

7. Horecagelegenheden

Niet alleen fast food restaurants, ook andere horecagelegenheden maken gebruik van narrowcasting. In de vorm van digitale menuborden, maar ook als digitaal reclamebord voor het raam. Doordat het scherm ook buiten openingstijden aan staat, worden voorbijgangers met smakelijke beelden getriggerd om een reservering te maken.

8. Zorginstellingen

Bij de apotheek en in ziekenhuizen vind je de zogenoemde wachtkamerschermen. Hiermee wordt informatie getoond over de wachttijden en medicijngebruik. Ook worden er vaak gezondheidstips gedeeld die relevant zijn voor grote groepen klanten, zoals: wat te doen bij hitte?

Beumer Schoenmakers Klantverhaal Butlertv
In de wachtkamer van deze huisartsenpraktijk wordt narrowcasting ingezet voor patiëntcommunicatie.

9. Onderwijsinstellingen

Op scholen vind je vaak schermen die het rooster van die dag of juist roosterwijzigingen weergeven. Omdat de schermen vaak op een centrale plek als de hal of de kantine hangen, worden ze door veel leerlingen gezien en wordt iedereen snel geïnformeerd.

10. Winkels

In de retail wordt narrowcasting vaak gebruikt voor instore communicatie. Zo vertellen de schermen de bezoekers meer over bepaalde producten en verleiden ze je met aantrekkelijke kortingsacties. Maar niet alleen in de winkel, ook in de etalage zie je veel narrowcasting systemen. Deze etalage displays hebben als taak het langslopende publiek te verleiden om naar binnen te stappen, of om later terug te komen of om online te shoppen als de winkel gesloten is

11. Hotels

Hotels gebruiken narrowcasting om in te spelen op de klantbehoefte met slimme cross- en upsell acties. Bijvoorbeeld: “Als u bij ons verblijft krijgt u korting op een ontspanningsmassage in ons Wellnesscenter. Er zijn nog plekken beschikbaar om 12:00 uur, 13:30 uur, 15:00 uur en 15:30 uur. Reserveer direct.”

Butler Tv Gestart
Ontdek de mogelijkheden van onze narrowcasting-oplossing in de product-tour.

 

Veelgestelde vragen

Digital signage, ook bekend als narrowcasting, is vorm van digitale communicatie die door bedrijven wordt ingezet om klanten, cliënten en werknemers via beeldschermen te voorzien van relevante content. Veelal is dit een mix van nieuws, entertainment, promoties en informatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan berichten over actuele wachttijden, weers- en verkeersinformatie, KPI’s, planningen, verjaardagen, vacatures, veiligheids- of productinformatie en welkomstberichten.

Onze software ondersteunt beide type schermen. Bij het maken van een kanaal selecteer je zelf welke oriëntatie jouw scherm heeft (liggend/staand). Voor een optimaal resultaat moet het scherm wel aan enkele voorwaarden voldoen.

Om met Butler.tv aan de slag te gaan heb je naast een computer of laptop, een narrowcasting scherm en een narrowcasting player nodig, om je computer met je scherm te verbinden. Je kunt deze hardware zelf aanschaffen of via ons bestellen. Wij adviseren je graag over de beste hardware voor jouw toepassing. Neem contact met ons op. 

Een narrowcasting player zorgt ervoor dat je scherm verandert in jouw persoonlijke tv-kanaal. De narrowcasting player is ontworpen om beelden te ontvangen en door te sturen naar een groot scherm. Ook kan de narrowcasting player op afstand worden beheerd, wat deze mini computer de perfecte koppeling voor narrowcasting maakt.

Ja, dat kan! Wij bieden je 30 dagen lang een gratis testaccount aan, zodat je kennis kunt maken met onze gebruiksvriendelijke narrowcastingsoftware. Meld je aan.

Narrowcasting, ook wel digital signage genoemd, is vorm van digitale communicatie die door bedrijven wordt ingezet om klanten, cliënten en werknemers via beeldschermen te voorzien van relevante content.

Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond