‘Ook zonder technische kennis kun je met Butler.tv werken.'

Als vloerengroothandel moet je alles op alles zetten om je te onderscheiden. De markt is dynamisch en de concurrentie moordend. Wie voorop wil lopen moet goed anticiperen, snel en vernieuwend zijn. Daar is Cotap uit Genemuiden ijzersterk in. Op basis van trends en jarenlange ervaring, ontwikkelt het bedrijf razendsnel nieuwe collecties. Om ervoor te zorgen dat haar medewerkers altijd op de hoogte van de laatste interne ontwikkelingen zijn, gebruikt Cotap de gebruiksvriendelijke narrowcastingoplossing Butler.tv.

“Met Butler.tv kan ik de 140 mensen die hier werken laten zien welke nieuwe concepten er van start zijn gegaan.”

Het succes van Cotap

Al bijna 80 jaar is Cotap één van de hoogstgewaardeerde vloerenleveranciers. Hoe dat komt? Het bedrijf investeert non-stop in het ondersteunen van haar dealers. Want als zij succesvol zijn, dan is Cotap dat ook. “Als wij een nieuwe productlijn hebben, dan krijgen onze dealers een marketingpakket met een complete winkelpresentatie: van reclamematerialen tot microsites”, vertelt Jamie Veldhuizen. Hij is contentmarketeer bij Cotap en houdt zich dagelijks bezig met het ontwikkelen van winkelconcepten. Op het hoofdkantoor zijn diverse ruimtes hiermee ingericht. “Klanten die de winkelpresentaties willen afnemen, komen langs in de showroom en kiezen daar welke verkoopmaterialen ze willen gebruiken.” De diverse opstellingen, met prachtige sfeerfoto’s en handige vloerstaanders, kunnen dealers zo één op één overnemen in hun winkel. Dat is ook precies de bedoeling. Door te investeren in mooie marketingmaterialen, weet Cotap zeker dat haar aanbod op zal vallen.

Interne communicatie

In een bedrijf waar continu nieuwe collecties ontwikkeld worden, is interne communicatie en kennisdeling van groot belang. Want de concepten die Jamie en zijn collega’s van de marketingafdeling ontwikkelen, worden gebruikt door de dealers. Als zij een vraag hebben, is het belangrijk dat ook de supportafdeling op de hoogte van de nieuwe concepten is. Om dit soort nieuws met zijn collega’s te delen, gebruikt Jamie narrowcasting: “Met Butler.tv kan ik de 140 mensen die hier werken laten zien welke nieuwe concepten er van start zijn gegaan.” Dit nieuws wordt ook via een e-mail met de medewerkers gedeeld. “Zo’n mailing leest toch niet altijd iedereen. Daarom laten we deze berichten ook op de schermen zien.”

Cotap Entree
Entree van Cotap waar één van de narrowcastingschermen hangt

Gebruiksvriendelijk en snel

Niet alleen op het hoofdkantoor, ook op de logistieke dependance wordt narrowcasting gebruikt. Jamie: “Ik maak de uitingen voor die locatie, maar ze beheren het verder zelf. Zo kunnen ze bijvoorbeeld verjaardagen of locatiespecifieke mededelingen toevoegen.” Hiervoor hoef je geen marketeer, grafisch vormgever of techneut te zijn. “Ook zonder technische kennis kun je met Butler.tv werken. Het is zo’n gebruiksvriendelijk systeem. Je hoeft haast niet meer na te denken over de stappen die je moet doen. Ik zou Butler.tv aan iedereen aanraden!”

Deze gebruiksvriendelijkheid, was voor Cotap één van de redenen om eind 2018 over te stappen naar Butler.tv. “In ons vorige narrowcastingsysteem duurde het wel een minuut voordat de afbeelding die ik gemaakt had op het scherm verscheen. Met Butler.tv zie ik hem meteen in beeld. Ik kan zelfs thuiswerken en even iets aanpassen, wat je dan direct op de schermen op kantoor ziet.” Snelheid is al jarenlang één van de sleutels tot het succes van Cotap, naast kwaliteit en service. “Snelheid is voor ons heel belangrijk. Met narrowcasting kun je veel sneller schakelen dan met drukwerk als doeken, banners of posters. Als een campagne verandert, dan kunnen de nieuwste trends direct weergegeven worden op het scherm. Op dit moment gebruiken we narrowcasting nog niet op die manier, maar het zou er wel perfect voor zijn.”

“De korte lijnen met het supportteam vind ik top. Als ik een vraag of suggestie heb, krijg ik altijd snel reactie.”

Nieuwe functionaliteiten

Op de korte termijn, ziet Jamie nog een andere mogelijkheid om de narrowcasting uit te breiden. “Omdat we geen balie hebben in onze ontvangsthal, willen we het scherm gaan gebruiken om bezoekers welkom te heten en naar de wachtruimte te verwijzen.” Met de onlangs gelanceerde Google Calendar App, die Jan Kolk van Butler.tv op de foto hieronder aan Jamie demonstreert, kan hij daar direct mee aan de slag. “De korte lijnen met het supportteam vind ik top. Als ik een vraag of suggestie heb, krijg ik altijd snel reactie. En als er regelmatig dit soort nieuwe functies toegevoegd worden, ben ik heel tevreden!”

Cotap Advies
“De korte lijnen met het supportteam vind ik top.”

Butler.tv support bij Cotap

Wil jij ook informatie laten opvallen, zodat jouw doelgroep het écht leest? Vraag een gratis demo van Butler.tv aan. Dan laten we je zien hoe je jouw informatie gemakkelijk laat opvallen én kun je de gebruiksvriendelijke software zelf uitproberen.

Hoe bevalt Butler.tv? Dat vroegen we aan Cotap

Hoe bevalt Butler.tv? Dat vroegen we aan Cotap

"Je stopt je stick in de tv, het is plug-and-play. Iedereen kan ermee werken!" vertelt Jamie Veldhuizen enthousiast als we hem vragen naar zijn ervaringen met Butler.tv. Ook eigenaar Alfred Bakker van Cotap B.V. is enthousiast. "Het levert je veel tijdsbesparing op. Het scheelt je belletjes en mailtjes. Iedereen is er enthousiast over." Bekijk de volledige videotestimonial.

Benieuwd of narrowcasting iets voor jou is? Probeer het gratis.

We bloggen er op los, kortom nog meer blogs

Naast de product-updates hebben wij nog veel meer te delen

<strong>Belje.nl uit Drachten verbreedt ICT-portfolio met Butler.tv</strong>

Belje.nl uit Drachten verbreedt ICT-portfolio met Butler.tv

Belje.nl levert totaaloplossingen voor de meest uiteenlopende ICT-vraagstukken. Van telefonie tot cloud security, en alles daartussenin. “Butler.tv was het puzzelstukje wat nog ontbrak.”

Lees het klantverhaal
Proeflokaal de Boom:

Proeflokaal de Boom: "Er is meer aandacht voor de bieren die we op het scherm tonen.”

Sinds 2020 maakt het proeflokaal gebruik van Butler.tv. “We zijn erg blij met ons besluit. Het scherm past goed in het geheel; het is niet te schreeuwerig of te prominent aanwezig.”

Lees het klantverhaal
Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond