Huisartsenpraktijk speelt in op de veranderde patiëntbehoeften

Een kleinschalige praktijk, waar persoonlijke aandacht voorop staat. Dat is huisartsenpraktijk Beumer & Schoenmakers in de Zwolse wijk Stadshagen. De praktijk werd in november 2017 opgericht door Marloes Beumer en Marieke Schoenmakers. “Er was in de wijk al een groot gezondheidscentrum. Daar wilden wij als kleinschalige praktijk tegenwicht aan bieden. Een dorpspraktijk in de stad, dat zijn wij”, aldus Marloes.

De persoonlijke aanpak van Marloes en Marieke slaat aan. Al 2150 patiënten hebben zich sinds de start ingeschreven. “We merken dat het nu echt druk begint te worden”, vertelt Marieke. “En dat zet je aan het denken: hoe kunnen we blijven groeien, zonder dat we onze kleinschaligheid verliezen?” Het antwoord op deze vraag hebben de twee huisartsen nog niet. Maar hun ambitie staat vast. “Wij willen dichtbij de patiënt staan. Ook als we groter worden. Met een fijn team en op een moderne manier. Zodat mensen ons makkelijk kunnen vinden.” Met modern doelt zij op de recent toegevoegde communicatiemiddelen, zoals een website, narrowcasting en een app voor e-consults. “We moeten in de gaten houden wat de behoeften van onze patiënten zijn en hoe we daar met slimme middelen op in kunnen spelen. De meeste mensen doen alles al via de smartphone of de tablet, ook ouderen. Het is gek dat huisartsenland daar zo in achterloopt”, aldus Marieke.

Moderne patiëntcommunicatie

In de praktijk wordt ook aandacht besteed aan moderne patiëntcommunicatie. Waar vroeger een magneetbord met flyers en briefjes hing, prijkt nu een tv-scherm aan de muur. “Hiermee laten we zien dat we een praktijk zijn die met de tijd meegaat”, legt Marloes uit. Haar collega Marieke vult aan: “Je kunt een mooie website hebben, maar als je dan nog een prikbord hebt hangen dan strookt dat niet met je digitale uitstraling.” Naast de moderne uitstraling, heeft het narrowcastingscherm nog andere voordelen: “Het scherm neemt veelgestelde vragen weg. Dat scheelt tijd tijdens het spreekuur”, legt Marloes uit. “En het vergroot het bereik van onze nieuwsberichten. We zitten altijd te stoeien met hoe we onze patiënten bereiken. Want niet iedereen bezoekt de website, leest de nieuwsbrief, of bekijkt onze Facebookberichten. Met al deze moderne communicatiemiddelen samen, proberen we een zo groot mogelijk bereik te krijgen.”

Huisartsenpraktijk Beumer Schoenmaker Zwolle Gebruikt Butlertv (1)
“Het scherm neemt veelgestelde vragen weg. Dat scheelt tijd tijdens het spreekuur”

Een nieuw communicatiemiddel

Marieke is er zeker van dat de berichten op het scherm goed gelezen worden. “Eerder zat iedereen altijd op zijn of haar telefoon in de wachtkamer. Nu zie je dat mensen naar het narrowcastingscherm kijken. Ik merk het zelf ook als ik in de wachtkamer van mijn eigen huisarts zit. Zo’n scherm trekt toch de aandacht.”

Samenwerkingspartners

Graag geven wij ook de credits aan onze audiovisuele installatiepartner Backstage AV, voor het leveren en secuur ophangen van het scherm, en communicatiebureau Afslagzuid voor de visuele identiteit en merkstrategie. “Het voelde goed en zag er goed uit. Wij waren meteen overtuigd en hebben geen vergelijkend warenonderzoek meer gedaan. Dat is ook wel eens fijn! Alles is vervolgens netjes opgehangen. Het is een positieve ervaring”, aldus Marloes over de samenwerking.

Wil jij ook rechtstreeks communiceren met jouw doelgroep?

Vraag een gratis demonstratie van Butler.tv aan. Dan laten je zien hoe je jouw informatie gemakkelijk laat opvallen én kun je de gebruiksvriendelijke software zelf uitproberen.

We bloggen er op los, kortom nog meer blogs

Naast de product-updates hebben wij nog veel meer te delen

<strong>Belje.nl uit Drachten verbreedt ICT-portfolio met Butler.tv</strong>

Belje.nl uit Drachten verbreedt ICT-portfolio met Butler.tv

Belje.nl levert totaaloplossingen voor de meest uiteenlopende ICT-vraagstukken. Van telefonie tot cloud security, en alles daartussenin. “Butler.tv was het puzzelstukje wat nog ontbrak.”

Lees het klantverhaal
Proeflokaal de Boom:

Proeflokaal de Boom: "Er is meer aandacht voor de bieren die we op het scherm tonen.”

Sinds 2020 maakt het proeflokaal gebruik van Butler.tv. “We zijn erg blij met ons besluit. Het scherm past goed in het geheel; het is niet te schreeuwerig of te prominent aanwezig.”

Lees het klantverhaal
Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond