Scoor snel op je BREEAM-NL

Duurzaamheid is een belangrijk thema onder bedrijven. Een duurzaam pand levert namelijk kostenbesparingen op en draagt bij aan een positief imago. Om te laten zien dat een gebouw of project voldoet aan de strenge duurzaamheidseisen van de markt, kiezen veel bedrijven voor het verkrijgen van een BREEAM-NL certificering. Een intensief proces. Om je te helpen hebben we de criteria doorgenomen. En alle onderdelen, waar je met narrowcasting snel op scoort, voor je op een rij gezet.

BREEAM-NL is een keurmerk dat, met behulp van een puntensysteem, laat zien hoe duurzaam een gebouw is. Er zijn punten te behalen voor milieuprestaties op de volgende thema’s: afval, energie, ecologie en water. Hoe duurzamer het gebouw, hoe meer punten je verzamelt. Naast een groen imago, levert dit milieucertificaat je ook subsidiemogelijkheden op.

Informatiedeling en bewustwording

BREEAM-NL hecht, naast het verduurzamen van gebouwen, ook veel waarde aan het creëren van bewustwording onder de gebouwgebruikers. Transparante communicatie over milieu- en duurzaamheidsprestaties, is dan ook een belangrijke pijler van de certificering. Met narrowcasting speel je direct op deze eis in. Via narrowcasting schermen - op centrale plekken, zoals de entree, kantine, wachtruimte, bij het koffieautomaat - bereik je de gebruikers van je gebouw gemakkelijk en snel.

Je scoort punten op je certificering als je dit met de gebouwgebruikers deelt:

  • De milieuprestatie van het gebouw en/of je organisatie (waaronder energie-, water- en materiaalverbruik)
  • Informatie over openbaar vervoer
  • Aan milieu en duurzaamheid gerelateerde ‘best practices’
  • Beleid/procedures op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu
Breeam Ns Narrowcasting Butler
Deel OV-informatie en scoor punten op je certificering.

Slim combineren voor extra punten

BREEAM NL wil bedrijven en gebouwgebruikers stimuleren het water- en energieverbruik te minimaliseren. In het vorige focuspunt zag je dit ook terug. Deze onderdelen zijn dan ook goed te combineren voor extra punten. Om deze punten binnen te slepen, creëer je op jouw narrowcastingscherm een uiting met daarop de verbruiksgegevens. En wanneer mogelijk (dit is zover bij ons bekend niet verplicht) de besparingen. Dat werkt motiverend voor de gebouwgebruikers!

Informatie over lokale voorzieningen

BREEAM vindt het niet alleen belangrijk dat het gebouw dichtbij lokale voorzieningen gelegen is, maar ook dat je de gebruikers hierover informeert. En hen stimuleert om hier gebruik van te maken. Voorbeelden van lokale voorzieningen zijn: een supermarkt, geldautomaat, kapper, stomerij, kinderopvang, brievenbus, boekhandel, kiosk, apotheek, huisarts, drogist, fietsenmaker en een sportfaciliteit.

Dit onderdeel levert punten én budget op

Met narrowcasting deel je gemakkelijk welke lokale voorzieningen er in de buurt zijn, op welke loop- of fietsafstand, en wat de openingstijden zijn. We geven je graag een slimme tip, die je geen extra punten… maar wel extra budget oplevert: verkoop advertentieruimte aan de lokale voorzieningen. Zo voldoe jij aan de eis én het levert je wat extra's op. Win-win.

Breeam Anwb Narrowcasting Butler
Deel eenvoudig file-informatie met je bezoekers.

Bonuspunten

BREEAM-NL vindt het belangrijk dat je elke drie jaar een gebruikerstevredenheidsonderzoek verricht. Waarin je de gebruikers vraagt naar hun mening over het binnenmilieu van het gebouw. Om dit onderzoek te laten slagen moet het door zoveel mogelijk gebruikers ingevuld worden. Met narrowcasting is dit gemakkelijk te bevorderen. Je kunt hen hier zowel gemakkelijk over informeren, als de deelname bevorderen én de resultaten terugkoppelen na afloop.

Conclusie

Denk je na over het verkrijgen van een BREEAM-NL certificering? Dan is het interessant om te kijken hoe je dit zo efficiënt mogelijk realiseert. Met narrowcasting scoor je gemakkelijk punten op verschillende BREEAM-NL onderdelen. En uiteraard kun je dit pakket veel breder inzetten. Onze software biedt veel mogelijkheden voor interne communicatie. Gebruik het bijvoorbeeld om de gebouwgebruikers te informeren over (intern) nieuws, te vermaken met video’s, of om ruimtereserveringen te communiceren. Dit kost je allemaal niets extra’s. Nouja, een beetje tijd om het in te richten misschien. Maar als je wilt, helpen we je daar ook bij. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Probeer Butler.tv 30 dagen gratis

Bespreek de plannen voor de BREEAM-NL certificering met je team. Bedenk welke duurzaamheidsinformatie je met de gebouwgebruikers wilt delen. Maak gratis een account aan. En ontdek welke mogelijkheden onze narrowcasting biedt voor het BREEAM NL milieucertificaat én jouw bedrijfscommunicatie.

We bloggen er op los, kortom nog meer blogs

Naast de product-updates hebben wij nog veel meer te delen

‘Ook zonder technische kennis kun je met Butler.tv werken.'

‘Ook zonder technische kennis kun je met Butler.tv werken.'

In een zwaar concurrerende en dynamische markt is het belangrijk dat je voorop blijft lopen. Cotap is hier ijzersterk in en past onder andere narrowcasting toe om dit te bewerkstelligen. Hoe ze dit precies aanpakken?

Lees het klantverhaal
Thuisarts app op wachtkamerschermen

Thuisarts app op wachtkamerschermen

Preventieve gezondheidsinformatie delen met patiënten via het wachtkamerscherm doe je met de Thuisarts.nl app van Butler.tv.

Lees het blog
Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond