Narrowcasting in de zorg

Narrowcasting is een ideaal hulpmiddel om de ervaring van patiënten, bezoekers en personeelsleden in de gezondheidszorg te verbeteren. Vanaf het moment dat ze de zorginstelling, het ziekenhuis, de apotheek of de huisartsenpraktijk, binnenstappen kun je hen aan de hand nemen, ontzorgen en vermaken.

Narrowcasting in wachtkamers

Eén van de grootste ergernissen in de gezondheidszorg is de wachttijd. Ondanks dat dit onvermijdelijk is, levert het nog regelmatig frustraties op bij het wachtende publiek. Uit onderzoek is gebleken dat wachttijden langer aanvoelen als het onduidelijk is waarom de patiënt lang moet wachten. Als je hem daarentegen met behulp van wachtkamerschermen informeert over de duur van de wachttijd, en tegelijkertijd vermaakt met gezondheidstips of het nieuws, wordt diezelfde wachttijd als minder lang ervaren.

Snel alle medewerkers informeren

Ook voor het communiceren met zorgmedewerkers is narrowcasting interessant. Hiermee stel je jouw personeel snel op de hoogte van veranderingen in het beleid, procedurele wijzigingen, nieuwe behandelingen, trainingsmogelijkheden en verjaardagen van collega’s. En omdat je de narrowcasting kanalen via de cloud beheert, kun je deze op de schermen op alle locaties van jouw zorginstelling weergeven. Zo kun je snel, flexibel en kostenefficiënt met grote groepen medewerkers communiceren. Dus vervang die saaie statische mededelingenborden met narrowcasting schermen en plaats ze op gemeenschappelijke plekken, zoals de koffieruimte.

Automatische berichtgeving bij noodsituaties

In het geval van een noodsituatie wil je zorgen dat iedereen in de zorginstelling weet waar de dichtstbijzijnde uitgangen zijn. Om de aandacht van de hele faciliteit te trekken kun je jouw (wachtkamer)schermen zo instellen dat deze automatisch veiligheidsinformatie weergeven als het alarm afgaat.

Extra verkoop genereren

Niet alleen kan narrowcasting de ervaring van patiënten en bezoekers verbeteren, maar het kan ook een extra inkomstenbron voor zorginstellingen zijn. Met narrowcasting schermen informeer en promoot je producten, diensten en evenementen, zonder als opdringerig ervaren te worden. Een andere slimme manier om extra inkomsten te genereren met narrowcasting is door advertentieruimte aan derden te verkopen.

Altijd een aangenaam verblijf

Met heldere wachttijden, vermakende content en veiligheidsberichten maak je het bezoek aan jouw zorginstelling een stuk aangenamer. Wil je meer weten over de mogelijkheden van narrowcasting voor jouw zorginstelling? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

We bloggen er op los, kortom nog meer blogs

Naast de product-updates hebben wij nog veel meer te delen

Huisartsenpraktijk speelt in op de veranderde patiëntbehoeften

Huisartsenpraktijk speelt in op de veranderde patiëntbehoeften

In deze huisartsenpraktijk in Zwolle wordt veel aandacht besteed aan moderne patiëntcommunicatie. Een wachtkamerscherm is de nieuwste toevoeging.

Lees het klantverhaal
Thuisarts app op wachtkamerschermen

Thuisarts app op wachtkamerschermen

Preventieve gezondheidsinformatie delen met patiënten via het wachtkamerscherm doe je met de Thuisarts.nl app van Butler.tv.

Lees het blog
Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond