Vijf tips voor horeca marketing

Constant nieuwe gasten naar jouw horecagelegenheid verleiden is en blijft lastig. De concurrentie is moordend. Online én offline. Daarom is het belangrijk dat je jouw horeca marketing optimaal inricht. In dit blog geven we je vijf tips om jouw bezoekersaantal een flinke boost te geven.

1. Gebruik je omgeving

Het niet alleen belangrijk dat lokale mensen jouw horecagelegenheid bezoeken, maar ook de dagjesmensen uit de omgeving. Lift daarom mee op het succes van evenementen in je dorp of stad. Dit zijn ideale inhakers voor speciale acties. Is er dit weekend een hardloopevenement in de buurt? Waarom bied je de stoere sporters geen korting op een diner als ze hun medaille laten zien?

2. Bundel je krachten

Geloof me, je bent niet de enige die op zoek is naar nieuwe manieren om klanten te winnen. Maak daarom eens een lijstje van gelijkgestemde bedrijven in de buurt, waar je mee samen zou kunnen werken. Samen bereiken jullie meer publiek dan alleen. Je hoeft niet enkel te denken aan bedrijven in hetzelfde segment. De leukste samenwerkingen zitten vaak in een onverwachte hoek. Zo kan het bijvoorbeeld heel interessant zijn om samen te werken met de plaatselijke fietsenwinkel, als je merkt dat veel mensen met de fiets naar jouw gelegenheid komen.

3. Motiveer klanten

Mensen zijn gek op mooi en lekker eten. Ze fotograferen er met hun smartphone op los en delen de lekkerste maaltijden via hun social media accounts. Maak slim gebruik van deze trend door je klanten te vragen om foto's te maken, hun ervaringen te delen, en jouw zaak hierin te vernoemen. In ruil voor een kleine beloning natuurlijk. Als extra motivatie. Een gratis kopje koffie of een lekker stuk taart bijvoorbeeld. En als je dit extra mooi serveert, heb je de kans dat ze ook dit gebaar fotograferen en delen via hun social media kanalen.

4. Digitale horeca menuborden

Met horeca narrowcasting, ook wel digital signage genoemd, tover je jouw statische menuborden om in digitale menuborden. Met deze horeca schermen trek je de aandacht van de bezoeker en kun je zijn beslissing beïnvloeden door specifieke gerechten te tonen die een snelle bereidingstijd hebben. Daardoor heeft de keuken meer tijd voor andere gerechten en is de gast tevreden dankzij de snelle service.

5. Narrowcasting horeca

Je kunt horeca narrowcasting veel breder gebruiken, dan enkel als digitaal menubord. Je kunt deze schermen ook achter het raam plaatsen, om passanten te verleiden een reservering te maken. Dit kan zowel tijdens als buiten openingstijden. Je kunt de horeca schermen zoveel gebruiken als je wilt, zelfs 24/7. Je maakt hiervoor eenmalig één of meerdere kanalen aan, die je met interessante content vult en vervolgens inplant in een weergaveschema. Je bepaalt precies wat er op welk tijdstip getoond wordt. Zo zorg je ervoor dat je non-stop horeca marketing campagnes hebt lopen, zonder dat je daar veel tijd aan kwijt bent.

Wil jij potentiële gasten verleiden tot een bezoek of bestelling?

Dan geven we je graag een vrijblijvende demonstratie van onze narrowcasting software. Maak een afspraak

Probeer de narrowcasting software gratis uit

Als je liever meteen zelf met de software aan de slag wilt, dan kan dat ook! Je kunt de software een maand gratis uitproberen. En dan bedoelen we ook echt gratis. Geen addertjes onder het gras, kleine lettertjes of verstopte abonnementen. Meld je aan.

We bloggen er op los, kortom nog meer blogs

Naast de product-updates hebben wij nog veel meer te delen

Zwolse broodjeszaak Heerlijk start met digitale menukaart

Zwolse broodjeszaak Heerlijk start met digitale menukaart

Broodjeszaak Heerlijk stapte over van een menukaart op geprint doek, naar narrowcastingschermen met een digitale menukaart.

Lees het klantverhaal
Thuisarts app op wachtkamerschermen

Thuisarts app op wachtkamerschermen

Preventieve gezondheidsinformatie delen met patiënten via het wachtkamerscherm doe je met de Thuisarts.nl app van Butler.tv.

Lees het blog
Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond