Welke hardware heb je nodig voor narrowcasting?

Dit is het tweede blog in onze Butler 101 serie. In het vorige blog hebben we je uitgelegd hoe je een kanaal aanmaakt en inricht. Ook gaven we je tips over het bedenken van een doel voor jouw kanaal en het vinden van krachtig beeldmateriaal.

Dit is het tweede blog in onze Butler 101 serie. In het vorige blog hebben we je uitgelegd hoe je een kanaal aanmaakt en inricht. Ook gaven we je tips over het bedenken van een doel voor jouw kanaal en het vinden van krachtig beeldmateriaal.

Anyway, genoeg over het vorige blog. Tijd om wat nieuws te leren! In dit blog leggen we je uit welke hardware je nodig hebt om te beginnen met narrowcasting.

Wat heb je nodig om kanalen uit te zenden?

- Scherm
- Chromebit
- Laptop of computer

Het scherm

Er zijn ontzettend veel schermen verkrijgbaar in uiteenlopende prijsklassen. Om je een goed beeld te geven wat een scherm geschikt maakt voor narrowcasting, hebben wij vier tips voor je op papier gezet.

1. Kies een Full HD scherm met een hoge helderheid en contrast
Je wilt dat jouw uitzending goed te zien is. Kies daarom voor een Full HD scherm (minimaal 1920x1080 pixels) met een hoog contrast (bijvoorbeeld 3000:1). Komt het scherm op een zonnige plaats te hangen/staan? Zorg er dan ook voor dat het een minimale NIT-waarde (schermhelderheid) van 500 heeft. Dan heb je, ook als de zon vol op het scherm schijnt, realistische kleuren en een levensecht beeld.

2. Let op de kijkhoeken
Als je een scherm in een etalage hebt staan, wil je graag dat mensen van alle kanten je uitzending goed kunnen bekijken. Daarom is het van belang om een scherm te hebben met de juiste horizontale en/of verticale kijkhoeken.

3. Energieverbruik & gewenste gebruik
Wil je het scherm non-stop aan laten staan om je merk door te laten leven na sluitingstijd? Let dan goed op het energielabel en onderzoek hoe lang het scherm te gebruiken is. Het ene scherm kun je prima 24/7 aan laten staan, maar het andere functioneert beter als hij alleen tijdens bedrijfsuren gebruikt wordt.

4. Gebruik speciale digital signage schermen
Wil je het maximale effect van je uitzending? Kies dan voor een digital signage scherm. Deze schermen zijn speciaal voor narrowcasting gemaakt en voldoen vaak aan alle bovenstaande punten.

Samenvattend:
Te kleine digital signage schermen, weerspiegelingen en fletse kleuren vormen cruciale spelbrekers in het effectief overbrengen van de boodschap.

Kies daarom voor:
- een Full HD scherm (> 1920x1080 px);
- met een hoog contrast (> 3000:1);
- en een NIT-waarde van minimaal 500 (voor gebruik op zonnige plaatsen).
- Let op de kijkhoeken, het energieverbruik en het gewenste gebruik.
- En gebruik voor het beste resultaat een speciaal digital signage scherm.

Samsung Smart Signage Display DC43J
Samsung public display: PM49H

✓ Full HD: 1920 x 1080 pixels
✓ Contrast: 4000:1
✓ Helderheid: 500 nits
✓ Energiezuinig: efficiëntieklasse A
✓ Kijkhoek: 178 °
✓ Gemaakt voor digital signage
✓ Gemaakt voor 24/7 gebruik

Gevonden op 03-05-’19 op centralpoint.nl voor € 777,- excl. btw. Hier kun je ook alle overige features bekijken.

Laptop of computer

De computer of laptop heb je nodig om jouw kanalen te ontwerpen. Ook maak je met je laptop of computer de koppeling met het scherm (via bijv. de Chromebit) om het kanaal uit te zenden.

De Chromebit

Om je kanaal uit te zenden, verbind je je scherm via een Chromebit met het internet. Deze mini computer (ook wel een dongle genoemd) zorgt ervoor dat je scherm verandert in jouw persoonlijke tv-kanaal. De Chromebit is, in tegenstelling tot zijn broertje de Chromecast, ontworpen om beelden te ontvangen en door te sturen naar een groot scherm. Ook kan de Chromebit op afstand worden beheerd, wat deze mini computer de perfecte koppeling voor digital signage maakt.

Chromebit
Heb je een andere dongle? Deel jouw ervaringen met ons

Heb je een andere dongle die meer dan 60 frames per seconde kan versturen? Dan is dat zeker het testen waard! Wij zijn fan van de Chromebit, maar we zijn uiteraard zeer benieuwd wat jouw ervaringen zijn met andere dongles. Laat het ons weten door een e-mail te sturen. Dan kunnen we dit delen met onze andere gebruikers.

Alles in huis? Dan ben je bijna klaar om uit te zenden

Voordat je kunt beginnen met uitzenden moet je nog wel even een apparaat toevoegen aan je account.

Vragen?

Heb je vragen over de verschillende soorten hardware? Of wil je dat we je adviseren over de aanschaf hiervan? Dan kun je contact met ons opnemen.