Video's gebruiken in narrowcasting

Video’s. Ze zijn niet meer weg te denken uit de marketingmix. In Nederland kijken we gemiddeld 40 minuten per dag naar filmpjes op YouTube. Een lekker tijdverdrijf én de perfecte manier om je producten te promoten. Want uit onderzoek blijkt dat de aankoopbeslissing, van 90 procent van de consumenten, direct beïnvloed wordt door productvideo’s.

Wat maakt video zo’n krachtige marketingtool?

Met video’s kun je moeilijke informatie op een makkelijke manier communiceren. De combinatie van beeld, tekst en geluid zorgt ervoor dat jouw boodschap beter begrepen wordt en langer blijft hangen. Dit is de reden waarom consumenten video-advertenties verkiezen, boven tekstadvertenties, om productinformatie te verkrijgen.

Nieuwe marketingstrategie

Dus: de prullenbak in met statische posters en banners! Het is tijd voor een nieuwe marketingstrategie. Die strategie heet narrowcasting. Met deze technologie maak je optimaal gebruik van de combinatie: video, beeld, kleur en tekst. En toon je alleen relevante informatie, op het juiste moment. Hoe? Dat lees je in ons blog ‘Altijd relevante content op je narrowcasting scherm’.

Vijf voorbeelden van krachtige video's

Er zijn diverse type video's die je in jouw narrowcasting presentaties kunt gebruiken. Van animaties en how-to's tot bedrijfsvideo's en testimonials. Hieronder zetten wij vijf verschillende type video's voor je op een rij.

Productvideo's

Productvideo's

Productvideo’s zijn perfect in te zetten om een nieuw product te introduceren, zoals Tesla hierboven doet. Je kunt ze natuurlijk ook gebruiken om een product dat al langer bestaat (opnieuw) onder de aandacht te brengen.

Stel een vraag
Bedrijfsvideo's

Bedrijfsvideo's

Een goede bedrijfsvideo vertelt niet alleen wat je doet, maar is overtuigend en maakt impact op je klanten. De video kan worden ingezet voor intern gebruik, maar ook om bijvoorbeeld nieuwe klanten aan te trekken. Wat vind jij van de bedrijfsvideo van Basic Fit?

Stel een vraag
How-to video's

How-to video's

Wanneer een nieuw product wordt gelanceerd, kan het voor je klanten handig zijn om te leren hoe het zij het product kunnen gebruiken. In een how-to video leg je dit gemakkelijk uit. Zie het als een visuele handleiding. Zelf gebruiken wij how-to video's om het gebruik van onze software uit te leggen, zoals hierboven: zo maak je een planning in Butler.tv.

Stel een vraag
Animaties

Animaties

Wil je jouw bepaalde processen, producten of diensten verduidelijken? Dan is een animatievideo daar heel geschikt voor! De combinatie van beeld, tekst en geluid maakt het mogelijk om veel informatie in korte tijd op een heldere manier te communiceren. In de korte animatie hierboven worden patiënten gewezen op de zelfmanagementapp 'Moet ik naar de dokter?', zodat zij kunnen controleren of het nodig is dat zij naar de huisartsenpost gaan.

Stel een vraag
Testimonials

Testimonials

Mond-tot-mond reclame is nog steeds één van de meest overtuigende marketingtools die er is. Klanten die vertellen over hun ervaringen met een product, dienst of merk zijn geloofwaardig en overtuigend.

Stel een vraag

Integreer video’s in jouw narrowcasting presentatie

Lift ook mee op het succes van online video! Integreer video’s nu naadloos in jouw presentatie met het video template van Butler.tv.

Meer weten?

Wil je meer weten over het gebruik van video’s in je narrowcasting presentatie? Dan kun je contact met ons opnemen via e-mail.

We bloggen er op los, kortom nog meer blogs

Naast de product-updates hebben wij nog veel meer te delen

7 handige tips van onze designer 

7 handige tips van onze designer 

Een kanaal ontwerpen, dat kan in principe iedereen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kanaal er echt uitspringt? Dat is de specialiteit van een designer. 

Lees het blog
Altijd relevante content op je scherm

Altijd relevante content op je scherm

Wil je altijd relevante content delen, met je doelgroep, op het juiste moment? Met de planningsmodule bepaal jij wat, wanneer en waar te zien is.

Lees het blog
Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond