Van passanten naar klanten: 5 tips

Er lopen dagelijks veel mensen langs jouw winkel. Ze zijn maar een paar stappen van de ingang verwijderd. Met deze in store marketing tips zorg je ervoor dat ze niet meer voorbij lopen, maar enthousiast naar binnen stappen.

1. Laat jouw etalage opvallen

Het regelmatig wisselen van je etalage is een must. Een nieuw seizoen, betekent een nieuwe look voor je etalage! Want een winkel waar al maanden lang hetzelfde achter de ruit staat? Daar is vast weinig veranderd sinds het vorige bezoek. Dus: haal alles uit de kast. Creëer een frisse nieuwe aankleding én een andere indeling van je winkel. Laat je inspireren door de laatste trends, zet spannende producten in the spotlight en haak eens in op een lokale festiviteit. Kortom, doe er alles aan om de voorbijganger te verrassen.

2. Gebruik winkel reclame die betaalbaar en aanpasbaar is

Lopen de kosten van de etalage reclame hoog op? Denk dat eens na over de mogelijkheden van narrowcasting. Daarmee bespaar je op materiaalkosten als posters en banners en kun je de look-and-feel constant aanpassen. Met dynamische of zelfs interactieve beelden op de schermen in je etalage zorg je ervoor dat passanten stil blijven staan bij jouw winkelruit.

3. Bedenk een ‘offer they can’t refuse’

Een gratis giftbag bij besteding van 50 euro in jouw winkel, een leuke zomertas voor op het strand, of gewoon good-old stapelkorting. Bedenk een onweerstaanbare actie, waarmee je het langslopende potentiële publiek triggert om naar binnen te stappen.

4. Promoot acties

Zorg ervoor dat jouw actie gezien wordt. In de winkel, in je etalage, op straat én online. Zodat je het meeste bereik hebt. Gebruik posters, banners of narrowcasting schermen in je etalage en zet je website, social media en je nieuwsbrief in om jouw vaste klanten en volgers te informeren over de actie. Zo laat je jouw instore en online marketing- en communicatiekanalen optimaal samenwerken.

5. Houd een in store event

Een VIP-avond, modeshow, ladies night, moeder-dochter-avond of een workshop. Wat je ook bedenkt, evenementen zijn altijd een grote hit om klanten naar je winkel te trekken. Je kunt ze alleen organiseren, maar het kan ook interessant zijn om dit juist samen te doen met een andere winkel of onderneming. Waarom kies je niet een leuke horecagelegenheid, die dezelfde doelgroep heeft, om samen een evenement mee te organiseren? Dan heb jij meteen een goede cateraar en kunnen zij profiteren van alles wat jij te bieden hebt.

Wil jij voorbijgangers verleiden tot een bezoek aan jouw winkel?

Dan helpen wij je daar graag bij. Met onze gebruiksvriendelijke narrowcastingsoftware maak je in no-time jouw eigen winkel reclame kanaal. Maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie of ga direct aan de slag met onze software. Meld je aan en test Butler.tv 30 dagen gratis.

We bloggen er op los, kortom nog meer blogs

Naast de product-updates hebben wij nog veel meer te delen

De toekomst van fysieke winkels

De toekomst van fysieke winkels

Consumenten geven vaak de voorkeur aan online shoppen. Hebben fysieke winkels nog wel een toekomst? Wij deden onderzoek.

Lees het blog
Thuisarts app op wachtkamerschermen

Thuisarts app op wachtkamerschermen

Preventieve gezondheidsinformatie delen met patiënten via het wachtkamerscherm doe je met de Thuisarts.nl app van Butler.tv.

Lees het blog
Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond