Narrowcasting schermen

Waarom moet je investeren in narrowcasting schermen, als je net zo gemakkelijk consumenten tv's bij de MediaMarkt koopt? Dat leggen we je uit. 

Gratis beeldschermadvies Kom je er niet uit? Wij delen onze kennis graag met je!
Wat is een narrowcasting scherm?

Wat is een narrowcasting scherm?

Narrowcasting schermen worden gebruikt om informatie en beelden aan een gerichte doelgroep te tonen. Het scherm is speciaal ontwikkeld, zodat de communicatie- en marketingboodschappen perfect weergegeven worden. Dag én nacht. Waar het scherm ook hangt. Voor het raam, bij de entree, in de koffieruimte of in de wachtkamer. Dat is wat een narrowcasting scherm onderscheidt van een gewoon scherm. 

Advies nodig? Stel ons gerust een vraag

Zo zet je jouw scherm in voor narrowcasting

Schermen voor narrowcasting kun je voor eindeloos veel doelen inzetten. Denk hierbij aan digitale reclameborden binnen de retail, digitale menuborden bij horecagelegenheden, wachtkamerschermen in een ziekenhuis of een voor interne communicatie op een corporate hoofdkantoor. In alle gevallen is de hardware afgestemd op de locatie en het doel.

Wat als je toch een tv-scherm gebruikt?

Een narrowcasting tv heeft een doel. Je wilt communicatieboodschappen delen met je doelgroep. Daarbij is het belangrijk dat de totaalbeleving klopt. Van de uitstraling tot de lichthelderheid en de kleurechtheid. Dat is wat jouw narrowcasting nodig heeft om in het oog te springen. Het scherm moet je merk versterken in plaats van afbreuk hieraan te doen aan jouw huisstijl door 'm in andere kleurstellingen weer te geven. Een consumenten tv is een goedkopere initiële investering, maar zal de vele branduren die je nodig hebt voor een optimaal effect niet trekken. Met als resultaat: hoge energiekosten, reparaties en downtime van je schermen. Dat wil je niet.

Narrowcasting-schermen
Aanbieders zoals Samsung hebben speciale schermen ontwikkeld voor narrowcasting.

Narrowcasting tv aanschaffen: 2 tips

Narrowcasting monitoren zijn te verkrijgen in diverse prijsklassen. Let daarom bij het oriënteren op de volgende punten. Of vraag ons om een gratis beeldschermadvies.

1. Helderheid, Waar komt het scherm te hangen of staan? 

Als je een narrowcasting display in een bedrijfsomgeving plaatst, dan moet het scherm veel tegenlicht creëren om het (zon)licht in de ruimte te compenseren. Het is dus belangrijk om goed te kijken in welke omgeving je het scherm wilt ophangen voor je er één koopt. Voor zonnige plekken adviseren wij een minimale NIT-waarde (schermhelderheid) van 500. Dan heb je altijd realistische kleuren én een levensecht beeld.

2. Bedrijfsuren, Hoe vaak en lang staat de narrowcasting monitor aan? 

Wil je het scherm non-stop aan laten staan om je merk door te laten leven na sluitingstijd? Let dan goed op het energielabel en onderzoek hoe lang het scherm te gebruiken is. Het ene scherm kun je prima 24/7 aan laten staan, maar het andere functioneert beter als hij alleen tijdens bedrijfsuren gebruikt wordt.

Checklist voor narrowcasting schermen kopen

Te kleine digital signage schermen, weerspiegelingen en fletse kleuren vormen cruciale spelbrekers in het effectief overbrengen van de boodschap. 

Kies daarom voor:

  • een Full HD scherm (> 1920x1080 px);
  • een hoog contrast (> 3000:1);
  • een NIT-waarde van minimaal 500 (voor gebruik op zonnige plaatsen);

Let daarnaast goed op de kijkhoeken, het energieverbruik en het gewenste gebruik en gebruik voor het beste resultaat een speciaal narrowcasting scherm.

Gratis narrowcasting schermadvies

Welk narrowcasting scherm het beste voor jou is hangt af van de plek waar je hem op wilt hangen. Achter de balie, bij de koffiecorner, in de productiehal, etalage, wachtkamer… noem maar op. Waar je het scherm ook op wilt hangen, deze plek is bepalend voor het type dat je nodig hebt. Wil je weten welk scherm het beste bij de plek die jij in gedachten hebt past? Neem dan contact met ons op voor gratis beeldschermadvies.

Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond