Hardware kiezen voor narrowcasting

Het kan soms lastig zijn om te bepalen welke hardware je precies nodig hebt voor narrowcasting. Het hangt er namelijk vanaf waar je narrowcasting precies voor gaat gebruiken en in welke omgeving je het scherm wilt gaan plaatsen. In dit blog vertellen we je er alles over.

We zijn alweer beland bij de derde blog in onze Butler 101-serie. In vorige blogs legden we je uit hoe je een apparaat toevoegt en hoe je een kanaal maakt. Tijd om wat nieuws te leren! In dit blog leggen we je uit welke hardware je nodig hebt om te beginnen met narrowcasting.

Welke hardware heb je nodig om kanalen uit te zenden?

  1. Narrowcasting player
  2. Scherm
  3. Laptop of computer

1. Narrowcasting player

Om een door jou gemaakt kanaal uit te zenden, verbind je je scherm via een narrowcasting player met het internet. Deze mini computer zorgt ervoor dat je scherm verandert in jouw persoonlijke tv-kanaal. De narrowcasting player is ontworpen om beelden te ontvangen en door te sturen naar een groot scherm.

Ook kan de narrowcasting player op afstand worden beheerd, wat deze mini computer de perfecte koppeling voor narrowcasting maakt.

De narrowcasting player van Butler.tv

Wij leveren voorgeprogrammeerde narrowcasting players. Deze hoef je alleen maar in de HDMI-poort van je scherm te steken. En je kunt meteen aan de slag! Kortom: plug and play. In de video hieronder zie je hoe gemakkelijk het werkt.

Wil je onze narrowcasting player bestellen? Of heb je misschien vragen over dit apparaat? Neem dan gerust contact met ons op!

Jouw narrowcasting player altijd up-to-date

Wij raden je aan om een Service Level Agreement (SLA) voor de narrowcasting player af te sluiten. Hiermee voorkom je dat je bij het aanzetten van het scherm iedere keer opnieuw moet inloggen.

Onze voorgeprogrammeerde narrowcasting players starten automatisch Butler.tv op en zijn altijd up-to-date. Gaat de narrowcasting player (binnen 3 jaar) onverhoopt stuk? Dan krijg je, als je een SLA hebt, gratis een nieuwe toegestuurd.

Meer weten over onze SLA voor narrowcasting players? Neem dan contact met ons op.

Plug-and-play narrowcasting

Plug-and-play narrowcasting

Marketeer Jamie Veldhuizen over Butler.tv

Bekijk de video

Andere narrowcasting player? Laat het ons weten!

Heb je een andere player die meer dan 60 frames per seconde kan versturen? Dan is dat zeker het testen waard!

Wij zijn fan van onze eigen narrowcasting player, maar we zijn uiteraard zeer benieuwd wat jouw ervaringen zijn met andere players. Laat het ons dan weten! Dan kunnen we dit delen met onze andere gebruikers.

2. Het scherm

Er zijn ontzettend veel narrowcasting schermen verkrijgbaar in uiteenlopende prijsklassen. Om je een goed beeld te geven wat een scherm geschikt maakt voor narrowcasting hebben we een aantal tips opgesteld:

Kies een Full HD scherm met een hoge helderheid en contrast
Je wilt dat jouw uitzending goed te zien is. Kies daarom voor een Full HD scherm (minimaal 1920x1080 pixels) met een hoog contrast (bijvoorbeeld 3000:1).

Komt het scherm op een zonnige plaats te hangen/staan? Zorg er dan ook voor dat het een minimale NIT-waarde (schermhelderheid) van 500 heeft. Dan heb je, ook als de zon vol op het scherm schijnt, realistische kleuren en een levensecht beeld.

Let op de kijkhoeken

Als je een scherm in een etalage hebt staan, wil je graag dat mensen van alle kanten je uitzending goed kunnen bekijken. Daarom is het van belang om een scherm te hebben met de juiste horizontale en/of verticale kijkhoeken.

Energieverbruik & gewenste gebruik

Wil je het scherm non-stop aan laten staan om je merk door te laten leven na sluitingstijd van je winkel of horecagelegenheid? Let dan goed op het energielabel en onderzoek hoe lang het scherm te gebruiken is. Het ene scherm kun je prima 24/7 aan laten staan, maar het andere functioneert beter als hij alleen tijdens bedrijfsuren gebruikt wordt.

Gebruik speciale digital signage schermen

Wil je het maximale effect van je uitzending? Kies dan voor een digital signage scherm. Deze schermen zijn speciaal voor narrowcasting gemaakt en voldoen vaak aan alle bovenstaande punten.

Samenvattend

Te kleine digital signage schermen, weerspiegelingen en fletse kleuren vormen cruciale spelbrekers in het effectief overbrengen van de boodschap. Kies daarom voor:

  • Een Full HD scherm (> 1920x1080 px)
  • Een hoog contrast (> 3000:1)
  • NIT-waarde van minimaal 500 (voor gebruik op zonnige plaatsen)
  • Let op de kijkhoeken, het energieverbruik en het gewenste gebruik
  • Gebruik voor het beste resultaat een speciaal digital signage scherm

Tip van Butler.tv: Samsung public display PM49H

✓ Full HD: 1920 x 1080 pixels
✓ Contrast: 4000:1
✓ Helderheid: 500 nits
✓ Energiezuinig: efficiëntieklasse A
✓ Kijkhoek: 178 °
✓ Gemaakt voor digital signage
✓ Gemaakt voor 24/7 gebruik

Narrowcasting-schermen
Samsung public display PM49H

3. Laptop of computer

Als laatste heb je nog een computer of laptop nodig om jouw kanalen te ontwerpen. Ook maak je met je laptop of computer de koppeling met het scherm om het kanaal uit te zenden. Doordat onze narrowcasting software webgebaseerd (via je internetbrowser te bereiken) is vergt dit niet veel van uw computer of laptop en stellen wij daarom geen hoge of specifieke eisen.

Vragen over de narrowcasting hardware?

Heb je vragen over de verschillende soorten hardware? Of wil je dat we je adviseren over de aanschaf hiervan? Neem dan gerust contact met ons op. We adviseren je hier graag in.

We bloggen er op los, kortom nog meer blogs

Naast de product-updates hebben wij nog veel meer te delen

Narrowcasting <strong>zelf maken</strong>

Narrowcasting zelf maken

Met deze drie functionaliteiten kan iedereen zelf mooie narrowcasting presentaties maken! Ook als je geen grafisch vormgever bent.

Lees het blog
Maak kennis met onze handige apps

Maak kennis met onze handige apps

Slim bestaande in- en externe content gebruiken in jouw narrowcasting campagne? Dat kan! Voeg video's, nieuws, weer en agenda apps toe.

Lees het blog
Vloeiende vormen op de achtergrond
Vloeiende vormen op de achtergrond