Waarom een narrowcastingscherm kopen?

Een scherm is een scherm, toch? “Waarom moet je investeren in een professioneel narrowcastingscherm, als je ook een tv bij de MediaMarkt kunt kopen?” vroegen wij onze hardware- en installatiepartner Backstage AV. “Dat zou je inderdaad kunnen doen. Maar je zult zien dat de ergernis voortduurt, terwijl de vreugde over de lage prijs allang vergeten is”, vertelt eigenaar Richard Bredewold.

Backstage AV adviseert o.a. bedrijven, kerken en scholen in het aanschaffen van professionele displays. Als geen ander weten zij wat er misgaat als normale tv-schermen voor narrowcasting gebruikt worden.

Waarom kun je tv-schermen niet gebruiken voor narrowcasting?

“De helderheid van een gemiddelde tv (300 candela) is prima voor gebruik in de woonkamer. Maar als je dezelfde tv in een bedrijfsomgeving plaatst, dan moet het scherm veel meer tegenlicht creëren om het (zon)licht in de ruimte te compenseren. Het is dus belangrijk om goed te kijken in welke omgeving je het scherm wilt ophangen, voor je er één koopt”, aldus Richard.

Wat gebeurt er als je toch een tv-scherm koopt?

“Dit kan afbreuk van je merk opleveren”, vertelt Richard’s collega Bram van Alphen. “Een narrowcastingscherm is niet een leuk dingetje dat je even ophangt, het heeft een doel. Je wilt communicatieboodschappen delen met je doelgroep. Daarbij is het belangrijk dat de totaalbeleving klopt. Van de uitstraling tot de lichthelderheid en de kleurechtheid. Het scherm moet je merk versterken, in plaats van afbreuk hieraan te doen door jouw huisstijl in andere kleurstellingen weer te geven.”

Als mijn scherm kapot gaat, bij wie moet ik dan zijn?

Richard: “Dat is een goede vraag. Narrowcasting bestaat uit verschillende hard- en software elementen. Het kan daarom best lastig zijn om te achterhalen waar het probleem zich bevindt; in de tv, de mediaplayer of de software. Zeker als je deze producten bij verschillende aanbieders gekocht hebt. Als het probleem zich in de tv bevindt, en je hebt deze bij een winkel gekocht, dan moet je de tv vaak zelf demonteren en terugbrengen. Het is veel fijner om een vast aanspreekpunt te hebben, zoals Butler.tv. Zij beantwoorden al je vragen en hebben een directe lijn met ons als hardware leverancier.”

Kun je een tv-scherm ook verticaal ophangen?

“Schermen worden gemaakt voor een bepaald doel. Als dat tv-kijken is, dan is het scherm speciaal ontwikkeld om horizontale beelden te ondersteunen. Als je zo’n scherm opeens verticaal ophangt, dan kan het zijn dat het een tijdje prima werkt. Maar als er iets met het scherm gebeurt, dan heb je geen recht op de garantie”, aldus Bram.

Oké, het antwoord op onze vraag is duidelijk

TV-schermen, van de MediaMarkt of elke andere winkel, kun je niet gebruiken als pro display voor narrowcasting. Maar wat dan wel? Welk scherm het beste voor jou is hangt af van de plek waar je hem op wilt hangen. Achter de balie, bij de koffiecorner, in de productiehal, etalage, wachtkamer… noem maar op. Waar je het scherm ook op wilt hangen, deze plek is bepalend voor het type dat je nodig hebt. Wil je weten welk scherm het beste bij de plek die jij in gedachten hebt past? Neem dan contact met ons op.

We bloggen er op los, kortom nog meer blogs

Naast de product-updates hebben wij nog veel meer te delen

Hardware kiezen voor narrowcasting

Hardware kiezen voor narrowcasting

Het kan soms lastig zijn om te bepalen welke hardware je precies nodig hebt voor narrowcasting. In dit blog geven we je concrete tips waar je op moet letten.

Lees het blog
How-to video: scherm koppelen

How-to video: scherm koppelen

Met deze korte how-to video leggen we je uit hoe je jouw narrowcasting presentatie gemakkelijk op één of meerdere schermen weergeeft.

Lees het blog