Zo maak je een kanaal

Lotte ten Berge
Redacteur

Dit is het eerste blog in een serie waarin we je uitleggen hoe Butler.tv werkt. In dit blog leer je hoe je een kanaal aanmaakt en inricht. Onderaan vind je een how-to video die je stap voor stap laat zien hoe je dit doet.

Dit is het eerste blog in een serie waarin we je uitleggen hoe Butler.tv werkt. In dit blog leer je hoe je een kanaal aanmaakt en inricht. Onderaan vind je een how-to video die je stap voor stap laat zien hoe je dit doet.

Dit is het eerste blog in een serie waarin we je uitleggen hoe Butler.tv werkt. In dit blog leer je hoe je een kanaal aanmaakt en inricht. Onderaan vind je een how-to video die je stap voor stap laat zien hoe je dit doet.
Word de director van jouw kanaal
Wat is een kanaal?

Het kanaal is wat je straks afspeelt op het scherm in je winkel, aula, restaurant, hotel, showroom of wachtruimte. Zie het als jouw eigen tv-kanaal waarop je interessante content weergeeft waarmee je jouw doelgroep verleidt tot een actie.

Wat heb je nodig om een kanaal in te richten?

Jouw kanaal staat of valt met mooie beelden, overtuigende teksten en een helder doel.

1. Helder doel

Bedenk goed wat je wilt bereiken met jouw kanaal. Hieronder vind je vier communicatiedoelen met daarbij enkele ideeën van wat je kunt weergeven in je kanaal als je dat wilt bereiken.

Communicatiedoel
1. Informeren: de laatste trends, belangrijke updates, productinformatie, wachttijden, KPI’s, ov-informatie, weerbericht, bedrijfsnieuws, trainingen en vacatures.
2. Overtuigen: interessante aanbiedingen, QR-codes voor speciale kortingen en cross- en upsell.
3. Instrueren: routing door gebouw, veiligheidsinformatie bij noodsituaties.
4. Amuseren: verjaardagen, welkomstberichten, social media feeds en grappige video’s.

2. Krachtige beelden

Kies krachtige beelden om jouw boodschap te versterken. Omdat het kanaal weergegeven wordt op een groot beeldscherm, is het belangrijk dat je foto’s en video’s van hoge kwaliteit gebruikt.

Let op: om de kijker de beste ervaring te bieden is het belangrijk dat je afbeeldingen gebruikt met een resolutie van minimaal 1920x1080 px.

Gratis vs. betaalde stockfoto websites

Heb je zelf geen afbeeldingen in deze resolutie? Dan kun je gebruik maken van gratis of betaalde stockfotowebsites. Het aanbod op betaalde stockfoto websites is vaak een stuk groter dan op gratis stockfoto websites. Waar je op betaalde websites al snel 80 miljoen stockfoto's vindt, kom je er op de gratis websites vaak niet meer dan 500.000 tegen. Maar aan de andere kant, hoeveel beelden heb je nodig om een mooi kanaal in te richten? Je kunt net geluk hebben dat de foto’s die jij zoekt gewoon te vinden zijn op een gratis stockfoto website. Het proberen waard dus. Houd er wel rekening mee dat je, wanneer dat gevraagd wordt, de naam van de fotograaf vermeldt.

Gratis stockfotowebsites

Pixabay
Op Pixabay kun je door meer dan 1,1 miljoen gratis afbeeldingen zoeken. Je kunt het materiaal filteren op bijvoorbeeld categorie, afmeting en kleur.
Naar Pixabay »

Unsplash
Dit is ook een prachtige collectie van gratis stockmateriaal. Unsplash plaatst elke tien dagen tien nieuwe stockfoto’s online die die je gratis kunt gebruiken. Je mag de foto’s volledig vrij gebruiken, zonder bronvermelding.
Naar Unsplash »

Stocksnap.io
Stocksnap wil de nummer 1 bron voor mooie en gratis stockfoto’s worden. De ideale plek dus om gratis de mooiste foto’s te downloaden, in hoge kwaliteit.
Naar Stocksnap »

Betaalde stockfotowebsites

Shutterstock
Geen gedoe met rechten. Op Shutterstock vind je miljoenen royalty-vrije stockfoto's, illustraties en vectoren. Je vindt hier enkel betaalde afbeeldingen met een hoge resolutie.
Naar Shutterstock »

iStock
iStock is één van 's werelds meest toonaangevende platformen voor stockcontent. Het platform biedt zorgvuldig geselecteerde en hoogwaardige beelden tegen scherpe tarieven.
Naar iStock »

Getty Images
Getty Images is wordt door veel nieuwssites gebruikt. De website beschikt over meer dan 80 miljoen stockfoto’s van hoge kwaliteit.
Naar Getty Images »

3. Overtuigende teksten

Verzin pakkende teksten bij de beelden die je hebt gekozen. Het hoeft niet veel te zijn. Een paar goed gekozen woorden kunnen een afbeelding verduidelijken en de kijker aanzetten tot actie. Denk daarbij nog eens goed terug aan het doel dat je met je kanaal wilt bereiken.

Kanaal aanmaken

Heb je bedacht wat je wilt overbrengen met je kanaal? En heb je alle beelden verzameld en alvast wat pakkende teksten opgeschreven? Dan is het nu tijd om het kanaal aan te maken. In de onderstaande how-to video leggen we je uit hoe je dat doet.

Vragen?

Heb je vragen over het aanmaken of het inrichten van je kanaal? Of wil je dat we met je meedenken over de inhoud? Dan kun je contact met ons opnemen via support@butler.tv.